1

Onderwerp: bewaren icing

Hoe, hoelang en waar bewaren jullie icing met kleurstof erdoor?

2

Re: bewaren icing

Als je royal icing bedoelt: paar dagen in de koelkast.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: bewaren icing

Ik heb icing gemaakt met eiwitpoeder. (Nog niet gekleurd) Heb op het net gezocht hoe je dit het beste bewaard kan worden. Meerdere malen ben ik tegengekomen dat je het goed afgesloten en op een droge plek buiten de koelkast twee weken kan bewaren. Dit heb ik nu dus ook gedaan!
Raak een beetje in de war......  :s 

Weet iemand hoe je kan zien, ruiken en of proeven of de icing bedorven is??

Snoep verstandig....maak een taart, geef hem weg en.......blijf zelf op gewicht! :)

4

Re: bewaren icing

Icing is 2 weken in de koelkast te bewaren. Ook met kleurstof erin.

www.spullenvoorjetaart.nl  www.taartvoorgrootenklein.nl Taartwinkel en workshops in Dordrecht. Ook voor PME en Wilton.

5

Re: bewaren icing

gejo schreef:

Ik heb icing gemaakt met eiwitpoeder. (Nog niet gekleurd) Heb op het net gezocht hoe je dit het beste bewaard kan worden. Meerdere malen ben ik tegengekomen dat je het goed afgesloten en op een droge plek buiten de koelkast twee weken kan bewaren. Dit heb ik nu dus ook gedaan!
Raak een beetje in de war......  :s 

Weet iemand hoe je kan zien, ruiken en of proeven of de icing bedorven is??

maar dan is ie nog niet gekleurd. Vandaar het verschil.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: bewaren icing

Ik ben een leek maar ik denk dat je royal icing na een tijdje niet goed gemengd blijft, het water scheidt af zeg maar, ik weet het niet beter te omschrijven.

Het viel mij ook op dat je verschillende antwoorden tegen komt over het bewaren van royal icing.
De houdbaarheid verschilt misschien per recept?
En of je het zelf maakt of een mix gebruikt?
In de fabriek voegen ze misschien dingen toe zodat de houdbaarheid langer is?
En eiwitpoeder en meringue powder is bijv. ook niet hetzelfde.
Gebruik je afgekoeld gekookt water of niet, enz. enz.
Ik vermoed dat daar de verschillen van komen.
Maar nogmaals, dat weet ik niet zeker.

Je kan de vraag eventueel stellen aan de fabriek van de icing.

Ik zelf denk dat je het minstens 7 dagen kunt bewaren.