1 Laatst bewerkt door Thea-1 (11-12-2011 10:34)

Onderwerp: mijn biscuit ingezakt

Heb voor het eerst een biscuit gebakken,maar hij is niet hoog genoeg gerezen.
Ik heb een rond bakblik van 21cm doorsnee en een hoogte van 6 cm.
Heb hiervoor het recept biscuit 2 gebruikt.
Ik heb 4 eieren gebruikt en 120 gram suiker en bloem.
ik heb 10 minuten op 12 gemixt met mijn kenny en het beslag was mooi lobbig toen in gedeeltes de bloem er door gespateld maar toen zakte het beslag eigenlijk al voor de helft in.Ligt het daar misshien aan dat hij niet zo hoog werd? hij is gebakken in een hete luchtoven op 180 graden 35 minuten.
Hij is wel goed van vorm en alles hij veert ook wel op maar hij is maar 4 cm hoog. :nooo
http://img838.imageshack.us/img838/9798/pc102717.jpg

Uploaded with ImageShack.us

2

Re: mijn biscuit ingezakt

bedoel je ingezakt, of zoals ik uit je verhaal begrijp dat gewoon hij niet hoog genoeg is geworden?
heb je hem al doorgesneden?is de structuur goed?

je kan proberen tijdens bakken de temperatuur op te voeren, dat het dan goed gaat (bijvoorbeeld 100-5minuten/120-5minuten/140-10minuten/160-resterende tijd. en dan totaal 35/40minuten)

of meer beslag gebruiken.maar heb zelf geen ervaring met dit recept. alleen de eerste die me niet beviel(die lukt mij gewoon niet) en toen de mix van shop geprobeerd waar ik heel blij mee ben.

Je kunt alleen tijd verspillen,als je vergeet ervan te genieten