1

Onderwerp: Te weinig beslag?

Beste mensen,

Ik zal me even snel voorstellen: Ik ben Rick en ik ben 14 jaartjes oud en ik kom uit Tilburg (NB).

Ik heb net het beslag voor een rond taartje van 15 cm volgens het basis recept met bloem, maizena, ei, suiker enz. Alleen krijg ik hem nog niet eens gevuld tot de helft het is echt maar een bodempje. Ik heb alles gedaan wat ik moest doen. Heeft er iemand tips hoe ik dit goed krijg?

groetjes ;)

2

Re: Te weinig beslag?

Hoi Rick,
Heb je de eieren en de suiker wel eerst heel luchtig geklopt? Ongeveer 10 minuten mixen tot er pieken op blijft staan wanneer je de gardes eruit haald?
Daarna de bloem en maizena er voorzichtig doorheen spatelen. Niet met de mixer.
Als je de juiste hoeveelheden hebt genomen, is het blik vaak voor een 2/3 gevuld.

3

Re: Te weinig beslag?

hoi maik,
Ja ik heb dat wel gedaan maar ik zal wel een nieuwe poging wagen hopelijk lukt het nu wel.

groetjes

4

Re: Te weinig beslag?

En is het gelukt? Ik maak altijd biscuit met de funcakes mix, dat gaat veel gemakkelijker en is bij mij nog nooit verkeerd gegaan!

Kom eens een kijkje nemen in onze winkel in Tilburg, 95m2 taartplezier!