1

Onderwerp: marsepijn of fondant

hallo
ik ben nieuw op dit forum en wil graag taarten gaan maken.
ik had verwacht dat het bekleden van de taarten met marsepijn gebeurde, maar bijna iedereen spreekt hier over fondant. is fondant beter bruikbaar dan marsepijn.

hoop snel iets te horen.

Re: marsepijn of fondant

Ik vind persoonlijk marsepijn beter werken!

Maar fondant gaat ook wel die laat ik alleen iets dikker omdat het anders bij mij makkelijk scheurt..

Wel gebruik ik crisco op mn handen roller en tafelzeil..

3 Laatst bewerkt door rorico (07-12-2011 14:17)

Re: marsepijn of fondant

het is per persoon verschillend wat prettiger is om te werken.

de ene zweert bij fondant, de andere zweert bij marsepEIn

Je kunt alleen tijd verspillen,als je vergeet ervan te genieten

4

Re: marsepijn of fondant

Ik ga toch ook eens marsepein gebruiken.....Want Fondant scheurt bij mij ook altijd!!!

5

Re: marsepijn of fondant

oke

dat is dus iets persoonlijks, en heeft niets temaken met makkelijker werken.

wat is aan te raden, om niet als beginner te denken waar ben ik aan begonnen.

6

Re: marsepijn of fondant

Gewoon nemen wat je zelf het lekkerste vindt smaken? Je kunt ze ook nog mengen tot marsefond...

7

Re: marsepijn of fondant

oke bedankt voor de snelle andwoorden,
ik ga gewoon wat proberen.

Re: marsepijn of fondant

Ik maak mijn taarten en cupcakes altijd met Marsepein van Zeelandia.

9

Re: marsepijn of fondant

Mijn voorkeur gaat uit naar marsepein vanwege de smaak. Voor het maken van strikken en andere figuren die moeten uitharden is fondant ideaal met een beetje tylose.

10

Re: marsepijn of fondant

Ik gebruik ook altijd marsepein, vind het veel lekkerder dan fondant en vind het ook fijner met bekleden, fondant scheurt bij mij altijd snel.

Groetjes, Monica

11

Re: marsepijn of fondant

oke dan ga ik beginnen met marsepein.
morgen maar even inkopen doen.

12

Re: marsepijn of fondant

Ik maak altijd een mix; marsefond!

Dit was mijn spreekbeurt. Zijn er vragen?

13

Re: marsepijn of fondant

:shh: neem dan wel de Zeelandia :Y  :9

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

14

Re: marsepijn of fondant

Carien schreef:

:shh: neem dan wel de Zeelandia :Y  :9

Yep, dat is inderdaad de lekkerste :9  :Y

Groetjes, Renata