1 Laatst bewerkt door Magdala (06-12-2011 22:20)

Onderwerp: smeltchocolade in ganache

Ik wil graag drie kleuren ganache maken om mijn taartje mee te overgieten: wit, melk en puur.

Ik zie in de recepten dat jullie vaak in stukjes gehakte repen hiervoor gebruiken. Kun je hier ook smeltchocolade of van die chocoladedruppels voor gebruiken, of is dat meer voor chocoladefondue o.i.d.?

Ik wil de ganache ook graag gebruiken om te vullen. Moet ik dan de ganache in tweeën delen? De helft om te overgieten zacht laten en de helft om te vullen opkloppen zodat het stijver wordt?

Alvast bedankt voor de tips!

Re: smeltchocolade in ganache

Hoi,

Ganache maken doe je zo:
Ganache is heel makkelijk zelf te maken en smaakt erg lekker in je taart. Je kunt het ook over je (marsepeinen) taart gieten en dan zo op laten drogen, daarna wel in de koelkast bewaren. Heel erg lekker! Denk er dan wel om dat je een heel dun laagje marsepein gebruikt, en de marsepein kan dan ongekleurd worden gebruikt, er gaat immers ganache overheen. Dus je ziet het toch niet. Wat wel leuk is dan, is om je biscuitlaag een kleurtje te geven: gooi een paar druppels kleurstof door je beslag (moscovisch deeg) en mix dit op de gebruikelijke manier. Hierdoor krijgt je taartkapsel een vrolijk kleurtje.

    Voor een glanslaag over je taart: 1 deel slagroom en 3 delen witte chocolade, eventueel kun je met een cornetje met bruine chocolade een leuk figuurtje op je taart spuiten.
    Voor een lichte vulling: 1 deel slagroom en 1 deel chocolade: Slagroom verwarmen in een pan, als het kookt van de warmtebron afhalen. Daarna de callets (bijv. van Callebout) toevoegen en alles goed doorroeren. Dit mengsel heet ganache. Als het nog warm is, over je taart gieten en kun je dit met een paletmes glad strijken.

Ik zou geen chocoladefondue hier voor gebruiken, omdat deze chocolade daar niet voor geschikt is. Je kunt wel heel goed kookchocolade gebruiken, deze is in de meeste supermarkten wel verkrijgbaar. Het lekkerste vind ik toch altijd de chocolade van callebout. De callets zijn het makkelijkste om te gebruiken.

3 Laatst bewerkt door Magdala (07-12-2011 15:11)

Re: smeltchocolade in ganache

Dankjewel voor de tips!
Ik ga het morgen proberen...