1

Onderwerp: Veel te droge Madeiracake - Help!

Hallo allemaal,
ik heb afgelopen weekend de Mouse House van Debbie Brown gemaakt. Hiervoor heb ik haar recept voor Madeira cake gebruikt. Wat me toen al opviel was dat er vrij veel bloem (zelfrijzend en gewone) moet worden gebruikt.
De cake kwam er te bruin naar mijn zin uit, maar goed. Het snijden erin ging prima, en ook het overige decoratiewerk. Nu krijg ik echter terug dat de cake veel te droog was  :o . Ik baal hier gigantisch van, want ik heb het recept op de letter gevolgd.
Er zijn al behoorlijk wat discussies hierover terug te vinden op dit formu, maar ik kan nog geen concreet anwoord vinden op mijn twee vragen:
- waarom is de cake te droog uigevallen, heeft iemand anders daar ook ervaring mee?
- wat voor soort cake heb je nodig om 3D figuren uit te snijden en wat is hiervoor een goed recept?
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen want ik baal enorm. Ik had zo m'n best gedaan.....

Re: Veel te droge Madeiracake - Help!

Voor een 3 D figuur te snijden kun je het beste een recept gebruiken met een kwart van alles (boter,suiker,eieren en bloem). Gewoon een lievelingsrecept uit een kookboek dus en daarna een dag laten staan voordat je gaat snijden. SUcces

3

Re: Veel te droge Madeiracake - Help!

Ik moet je zeggen dat ik hetzelfde had. Ik had ook een 3D taart gemaakt met het recept van debbie Brown en ik vond de cake ook veel te droog en ik had er zelfs al minder bloem in gebruikt dan het recept aangaf.In haar recept zit in verhouding veel meer bloem dan in een 4/4 cake. Ik gebruik voor een normale cake ook het 4/4 recept en dat is wel lekker, maar misschien te luchtig voor een 3D taart :/
Ik ga in ieder geval de volgende keer een ander recept proberen.
Ik wil de volgende keer het recept van suikertaartjes suuz proberen want volgens mij gebruikt zij dat ook om haar wavy's van te snijden.

Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Groetjes Angelina

4

Re: Veel te droge Madeiracake - Help!

Bedankt voor jullie reacties. Ik ga gewoon beiden proberen.