Onderwerp: Veel te droge Madeiracake - Help!
Hallo allemaal,
ik heb afgelopen weekend de Mouse House van Debbie Brown gemaakt. Hiervoor heb ik haar recept voor Madeira cake gebruikt. Wat me toen al opviel was dat er vrij veel bloem (zelfrijzend en gewone) moet worden gebruikt.
De cake kwam er te bruin naar mijn zin uit, maar goed. Het snijden erin ging prima, en ook het overige decoratiewerk. Nu krijg ik echter terug dat de cake veel te droog was . Ik baal hier gigantisch van, want ik heb het recept op de letter gevolgd.
Er zijn al behoorlijk wat discussies hierover terug te vinden op dit formu, maar ik kan nog geen concreet anwoord vinden op mijn twee vragen:
- waarom is de cake te droog uigevallen, heeft iemand anders daar ook ervaring mee?
- wat voor soort cake heb je nodig om 3D figuren uit te snijden en wat is hiervoor een goed recept?
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen want ik baal enorm. Ik had zo m'n best gedaan.....