1

Onderwerp: ontrekt biscuit vocht uit aangevette slagroom?

Dag lieve mensen,

ik heb de afgelopen weken veel taarten gemaakt en ik heb er nu zelf 2 aangesneden zien worden. Beide hebben in de vriezer gestaan. De een was gevuld met kersenvulling en aangevette slagroom en de ander met aangevette slagroom met schuddebuikjes erdoor. Nu viel me op dat de vulling en smeuiig, glazend en lobbig ingaat en dat als ie aangesneden wordt, het wat meer korrelig is geworden. Dus niet enorm smeuiig meer.. Nog wel super lekker hoor....! Ik heb het kapsel wel besprenkeld met wat druppels amaretto maar geen jam of botercreme op de lagen gedaan.... Heeft het kapsel vocht onttrokken uit de vulling? en kan ik dat voorkomen door jam of botercreme?

Ik hoor graag!

Groetjes,
Marije

** Waarom wist ik niet eerder dat taarten zo leuk is, dan had ik er mijn beroep van gemaakt!! **

2

Re: ontrekt biscuit vocht uit aangevette slagroom?

ik denk dat de slagroom tijdens het ontdooien wat gaat schiften. Het vocht wat er dan uitkomt zal idd in je biscuit trekken.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: ontrekt biscuit vocht uit aangevette slagroom?

aha, dus het komt door het invriezen... en dat terwijl ik juist die vulling gebruikte omdat ik m in kon vriezen... ik kan het niet voorkomen denk ik?

** Waarom wist ik niet eerder dat taarten zo leuk is, dan had ik er mijn beroep van gemaakt!! **