1 Laatst bewerkt door Rosanna (04-12-2011 19:41)

Onderwerp: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

Hallo,

wie kan mij helpen!
Ik heb de wilton mix voor gingerbread gekocht http://www.deleukstetaartenshop.nl/ingr … -4646.html
Maar weet helemaal niet hoe ik hem moet maken!

Wie heeft deze mix al gebruikt en kan mij helpen met de Engelse vertaling naar het Nederlands?
Kan goed Engels maar hier kom ik niet uit!  :o  :o  :o

Groetjes - Rosanna - Ciao!
www.facebook.com/DolcissimiTaarten

2

Re: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

heb je het recept ergens online...kan ik je misschien helpen...

3

Re: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

Er staat op het pak geschreven:
Preheat oven to 400F ,neem aan de oven op 200gr?

You will need:
1/2 cup vegetable shortening geen idee wat dat is?
1/2 cup water

MIX: In a large bowl, beat 1/2 cup vegetable shortening with electric mixer until fluffy about 2 min.Add mix #1 and 1/2 cup water,then continue beating voor 3-5min.
Add mix #2 to bowl,beat an additional3-5min.or until dough pulls together into a ball.

ROLL: On a lightly floured surface, roll out dough to 1/8 in.thickness

CUT: To cut large cookies use sharp knife or floure dusted cookies cutters

BAKE: Place in a 400f oven 10-15min.or until edges are golden.Cool 5min.on pan,move to cooling grid,cool completely.Piece must remain flat while cooling or shapes may become distored.


Wat ik dus niet begrijp zijn de toevoegende ingredientes (buiten het water dan) en het verhaal van MIX zoals je ziet zit er #1 versie en #2 versie.ik snap hem niet! :(  :(  :(

Groetjes - Rosanna - Ciao!
www.facebook.com/DolcissimiTaarten

4

Re: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

shortening is bijvoorbeeld crisco. plantaardig vet.

"Beauty is in the eye of the beholder"
                            Lieve groetjes, Miranda (Mirzan)

5

Re: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

Heb je de doos al open gemaakt? Zit er niet gewoon een zakje met "#1" en een zakje met "#2" erop in?

400F is inderdaad iets meer dan 200°C

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

6

Re: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

Ik ga er van uit dat er 2 verschillende zakjes in je pak zitten.
Dit is dan de vertaling:


Verwarm de oven voor op 200 graden

Je hebt nodig:
110 gram crisco
100 ml water

MIX: Mix de crisco in een grote kom totdat hij luchtig is.
Voeg dan het water en de mix uit zakje nummer 1 toe en mix nog 3 - 5 minuten.
Voeg dan de mix uit zakje nummer 2 toe en mix nogmaals 3-5 minuten totadt het deeg een bal gaat vormen.

UITROLLEN: Rol het deeg op een licht met meel bestoven werkvlak uit tot ongeveer 3 mm dik.

SNIJDEN: Gebruik, om grote koekjes te maken een scherp mes of met bloem bestoven koekjes uitstekers.

BAKKEN: Bak de koekjes 10-15 minuten of totdat de randen van de koekjes goudbruin kleuren.
Haal de bakplaat uit de oven en laat ze 5 minuten op de bakplaat koelen. Leg de koekjes daarna op een rek om verder af te koelen.
Zorg er voor dat de koekjes plat liggen om vervormen te voorkomen.

7

Re: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

djehr schreef:

Ik ga er van uit dat er 2 verschillende zakjes in je pak zitten.
Dit is dan de vertaling:


Verwarm de oven voor op 200 graden

Je hebt nodig:
110 gram crisco
100 ml water

MIX: Mix de crisco in een grote kom totdat hij luchtig is.
Voeg dan het water en de mix uit zakje nummer 1 toe en mix nog 3 - 5 minuten.
Voeg dan de mix uit zakje nummer 2 toe en mix nogmaals 3-5 minuten totadt het deeg een bal gaat vormen.

UITROLLEN: Rol het deeg op een licht met meel bestoven werkvlak uit tot ongeveer 3 mm dik.

SNIJDEN: Gebruik, om grote koekjes te maken een scherp mes of met bloem bestoven koekjes uitstekers.

BAKKEN: Bak de koekjes 10-15 minuten of totdat de randen van de koekjes goudbruin kleuren.
Haal de bakplaat uit de oven en laat ze 5 minuten op de bakplaat koelen. Leg de koekjes daarna op een rek om verder af te koelen.
Zorg er voor dat de koekjes plat liggen om vervormen te voorkomen.


Hoi dank je wel
ga meteen mijn pak open maken straks om te kijken of er inderdaad 2 pakjes in zit!

Maar crisco? mag je dat in zo hoeveelheden opeten?

Groetjes - Rosanna - Ciao!
www.facebook.com/DolcissimiTaarten

8

Re: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

Tip: laat de delen van het huisje goed afkoelen en uitharden, snijd alles goed rechtaf, anders past het niet in elkaar.

Ik heb voor mijn huisje het deeg zelf gemaakt en olijfolie gebruikt.

Life is a CupCake, Enjoy every bite

9

Re: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

Tip: laat de delen van het huisje goed afkoelen en uitharden, snijd alles goed rechtaf, anders past het niet in elkaar.

Ik heb voor mijn huisje het deeg zelf gemaakt en olijfolie gebruikt.

Life is a CupCake, Enjoy every bite

10

Re: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

r.ballirano schreef:

Hoi dank je wel
ga meteen mijn pak open maken straks om te kijken of er inderdaad 2 pakjes in zit!

Maar crisco? mag je dat in zo hoeveelheden opeten?

Waarom zou dat niet mogen? Het is gewoon plantaardig vet en eetbaar....

11

Re: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

Is het gelukt?
Wat is het resultaat geworden met het gebruik van crisco.
Ben erg benieuwd omdat ik er ook aan zit te denken zo'n pak aan te schaffen voor kerst

12

Re: Wilton gingerbread mix gekocht,maar weet niet hoe ik het moet maken???

cake&me schreef:

Tip: laat de delen van het huisje goed afkoelen en uitharden, snijd alles goed rechtaf, anders past het niet in elkaar.

Ik heb voor mijn huisje het deeg zelf gemaakt en olijfolie gebruikt.

Heb je in plaats van de crisco olijfolie gebruikt, en is dat ook goed gegaan? Ik heb de mix ook in huis, maar niet zoveel crisco ;)

Groetjes, Linda