Onderwerp: Hummingbird cake en cream cheese forsting
Een taart die ik vandaag heb gemaakt en die verrassend zoooooo lekker is daarom het recept.
100 gr pecan noten (in kleine stukjes gehakt, dat kan het beste in een keukenmachine) 1 dikke eetlepel achteruit leggen voor de frosting
360 gr bloem
400 gr suiker (voor de niet zo zoetekauwen mag het ook 300 gr zijn)
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
1 theelepel kaneel
3 eieren geklopt
180 ml maisolie
1 1/2 vanille extract
1 kl blik annanasstukjes (niet uitlekken) (zijn de annanasstukjes te groot even in een keukenmachine om ze kleiner maken)
3-4 rijpe medium bananen geprakt
Frosting:
2 pakjes monchou
50 gr roomboter
400 gr poedersuiker (meer of minder naar smaak)
1 theelepel vanille extract
oventempratuur 180gr
2x ronde bakblikken van 22 cm
Mix de bloem (gezeefd), suiker, bakingsoda, zout, kaneelpoeder in een grote kom
Mix daarna in een andere kom de eieren, olie, vanille, annanas, bananen en pecannoten bijelkaar.
Dan de droge ingredienten mengen met de natte ingredieten tot het een glad beslag word, het blijft behoorlijk nat. Niet overkloppen!
Dan zo snel mogelijk over de bakblikken verdelen en in de oven ongeveer 25 - 30 minuten bakken.
Als de taarten gaar zijn uit de oven halen 10 minuten aflaten koelen op een taartrooster. Daarna uit de bakblikken halen en 100% aflaten koelen op een taartrooster.
Frosting:
Monchou en boter mixen tot het helemaal klontvrij is. Dan beetje bij beetje de poedersuiker toevoegen tot er een mooie gladde creme ontstaat. Als laatste de vanille en een ruime eetlepel gehakte pecannoten toevoegen.
De taarten stappelen met een dikke laag frosting ertussen. De rest verdelen over de taart en een paar pecannoten als decoratie.
Smul ze!!!!!