1

Onderwerp: Tips afsmeren..

Ik had een vraagje, ik weet niet of er al een topic over is... kan het zo gauw niet vinden...
Ik smeer mijn taart altijd af met botercreme (compact 1:1). Omdat ik niet goed weet welke vullingen/dingen je nog meer kan gebruiken om af te smeren en ik bang ben dat mijn fondant/marsepein lelijk wordt...

Dus, wie weet wat ik nog meer goed kan gebruiken voor het afsmeren van mijn taart?  :) Of is botercreme 1:1 gewoon het beste?

A balanced diet is chocolate in both hands. <3

2

Re: Tips afsmeren..

gnache, wordt hij mooi strak van!

3

Re: Tips afsmeren..

cake 84 schreef:

gnache, wordt hij mooi strak van!

:Y idd ganache is top!!!

4

Re: Tips afsmeren..

Ganache rules!

Groetjes Louise

5

Re: Tips afsmeren..

Ik wil voor morgen dus ook afsmeren met ganache! Maar ik hoef het dus niet eerst op te kloppen, maar net vloeibaar genoeg laten om af te smeren, op te laten stijven en dan nog eens afsmeren? Of hoe doen jullie dat dan? Of mag ik het ook gewoon opkloppen en dan afsmeren?

6

Re: Tips afsmeren..

ik laat hem opstijven in de frigo en dan haal ik hem 1 uurtje voor het bekleden uit de frigo, soms nog enkele sec. in de microgolf.

7

Re: Tips afsmeren..

ik smeer altijd af met botercrememix van funcakes. Gaat altijd goed :Y

Groetjes Christa!

8

Re: Tips afsmeren..

ik heb dus die ganache gemaakt, maar bij mij stijft hij niet goed op? Ligt dat aan het percentage cacao wat in de chocolade zit? Had maar 30% erin zitten. Heeft dat er mee te maken? Anders snap ik het niet wat ik fout heb gedaan. Heb het gemaakt, af laten koelen en toen er overheen gegoten..

9

Re: Tips afsmeren..

hoe lang heb je het laten afkoelen? Het moet eigenlijk een nachtje staan..

10

Re: Tips afsmeren..

hangt van je verhouding chocolade/ room af denk ik...
hoe puurder de chocolade hoe meer room je mag toevoegen.
ik doe 2 delen goeie pure chocola op 1 deel room

11

Re: Tips afsmeren..

Even youtube opzoeken, filmpjes van Inspired by Michele...

Top, heel duidelijke uitleg, en daarna gaat het nooit meer fout!

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

12

Re: Tips afsmeren..

@Lenney: Ohw een nachtje.. Nou dat heb ik bij lange na niet gered :P. Dan heeft ie gewoon niet lang genoeg gekoeld gestaan ;).
Weet ik dat weer voor de volgende keer ;).

13

Re: Tips afsmeren..

ik heb de laatste keren afgesmeerd met gezeefde abrikozenjam,
chocopasta (even in de magnetron om iets dunner te maken) en speculoospasta...
werkte allemaal super....

ga ganache ook eens proberen. moet beestje oefenen op strakheid taarten... ;)