Onderwerp: Beginner: Smaakstoffen

Hoi hoi,

Ik ben een beginner met taarten maken en wil er graag mee werken. Het hoeft niet een groot flesje te zijn, gewoon om mee te oefenen.Welke tips geven jullie mij om te beginnen met cupcakes voor toef?

Welk merk?
Welke smaak?
Hoeveelheid qua druppels?
Wanneer bij de botercreme toevoegen?

2

Re: Beginner: Smaakstoffen

Tja, je kunt al beginnen met dingen als kaneel of koekkruiden er naar smaak door te doen, maar als je echt met smaakstoffen wilt, dan zou ik persoonlijk zeggen: patidess. Is in heel veel smaken verkrijgbaar, bij heel veel (web)winkels. Kwestie van bepalen wat je lekker vindt en die aanschaffen.
Is heel geconcentreerde smaakstof, dus je hebt maar een klein beetje nodig. Ook hier: gewoon uitproberen, eerst met een beetje, dan proeven en eventueel meer toevoegen.

Succes!

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

Re: Beginner: Smaakstoffen

Rebecca Bloomwood......mijn favoriete boeken....shopaholic  :thumb:

Het enige wat ik al weleens gebruikt heb om door de botercremé te doen is pastides, die heb je in verschillende smaakjes.
Ik heb de witte chocolade en de hazelnoot al eens gebruikt. Beide erg lekker.

http://www.deleukstetaartenshop.nl/adva … ds=patides

Re: Beginner: Smaakstoffen

Haha ja, ik ben gek op Rebecca Bloomwood :lol:

Ik heb nu 3 op mn kerstlijstje staan: champagne, citroen en witte chocola. Ben benieuwd!

Dank jullie wel!

5

Re: Beginner: Smaakstoffen

Over de smaak "champagne" zijn de meningen nogal verdeeld, zoals je (onder andere) in onderstaande topics kunt terugvinden. Ik heb hem zelf nog nooit gebruikt, wel de aardbei, framboos en banaan. En die vind ik allemaal wel lekker.

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=171637

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=140016

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

Re: Beginner: Smaakstoffen

RebeccaBloomwood schreef:

Haha ja, ik ben gek op Rebecca Bloomwood :lol:

Ik heb nu 3 op mn kerstlijstje staan: champagne, citroen en witte chocola. Ben benieuwd!

Dank jullie wel!

Ja ik ook......het zijn geweldige boeken.....maar eigenlijk alle Sophie Kinsella's zijn leuk.
Succes met je vullingen.

7

Re: Beginner: Smaakstoffen

Ik ben helemaal fan van de patidess aardbei friszuur.
Lekker laagje aardbeiencreme met verse aardbeien. Valt altijd erg goed in de smaak (Zeker i.c.m. een laag met iets van citroen)

8

Re: Beginner: Smaakstoffen

De enige die ik heb uitgeprobeerd is de mango. Ook erg lekker, maar smaken verschillen dus inderdaad gewoon uitproberen!

(En over de boeken, dan raad ik ook madeleine wickham aan! Sophie kinsella is haar pseudoniem, onder haar echte naam ook erg leuke boeken geschreven) :thumb:

taartenvannicole.jimdo.com
Chocolate doesn't ask silly questions, Chocolate understands

Re: Beginner: Smaakstoffen

NJ Cakes schreef:

De enige die ik heb uitgeprobeerd is de mango. Ook erg lekker, maar smaken verschillen dus inderdaad gewoon uitproberen!

(En over de boeken, dan raad ik ook madeleine wickham aan! Sophie kinsella is haar pseudoniem, onder haar echte naam ook erg leuke boeken geschreven) :thumb:

Ik heb ze allemaal gelezen maar ik vind de Sophie Kinsella's leuker als de boeken onder haar eigen naam.

10

Re: Beginner: Smaakstoffen

SweetTooth schreef:

Over de smaak "champagne" zijn de meningen nogal verdeeld, zoals je (onder andere) in onderstaande topics kunt terugvinden. Ik heb hem zelf nog nooit gebruikt, wel de aardbei, framboos en banaan. En die vind ik allemaal wel lekker.

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=171637

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=140016


Ik heb de champagne smaak ook, ben er zelf niet zo'n fan van. :nooo 
Mocca vind ik wel erg lekker en de slagroom en de aardbei. :Y
Zelf maak ik ook vaak "frosting"  voor toeven en gebruik de vanille druppels van Dr oetker en kleur ik de toef met kleurpasta.

Re: Beginner: Smaakstoffen

Ingeborg Martens schreef:
NJ Cakes schreef:

De enige die ik heb uitgeprobeerd is de mango. Ook erg lekker, maar smaken verschillen dus inderdaad gewoon uitproberen!

(En over de boeken, dan raad ik ook madeleine wickham aan! Sophie kinsella is haar pseudoniem, onder haar echte naam ook erg leuke boeken geschreven) :thumb:

Ik heb ze allemaal gelezen maar ik vind de Sophie Kinsella's leuker als de boeken onder haar eigen naam.

We gaan een beetje off-topic zo, maarruh; mee eens! Ik vond de boeken die ze onder haar eigen naam heeft geschreven behoorlijk tegenvallen :s De andere zijn echt super, ben Sophie-fan van 't 1e uur ;) :D

En succes met de cupcakes! :D

Een taart maakt van elke gelegenheid een speciale gelegenheid!