Onderwerp: Kruidkoekmuffins
Ze lijken een beetje op ontbijtkoek maar dan lekkerder vooral als ze net uit de oven komen. En ook erg leuk voor volgende week; kruidkoekmuffins. En hieronder deel ik het recept met jullie:
Kruidkoekmuffins:
Ingrediënten:
300 gram bloem, gezeefd
1 zakje bakpoeder
175 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels koekkruiden
75 gram boter
5 eetlepels stroop
1 losgeklopt ei
200 ml halfvolle melk
Zo maak je ze:
Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffinvorm met bloem bestuiven. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 seconden laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Beslag in muffinvormpjes scheppen. Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 minuten bruin en gaar bakken. Muffins 5 minuten laten afkoelen en uit vorm nemen.
Groetjes,
Marieke