1

Onderwerp: verhitte slagroom

als je slagroom verhit tot boven de 80 graden en je maakt er een ganache van dan kan je deze buiten de koelkast bewaren.

als je pepernotenslagroom wil maken en je verhit de slagroom eerst en laat hem afkoelen voor je de pepernoten erdoor doet dan heb je qua houdbaarheid hetzelfde toch? dus dat die ook buiten de koelkast houdbaar is.?

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

2

Re: verhitte slagroom

als het goed is wel.

let wel op dat je zekerweten op de 80 graden komt. want slagroom heeft al een kookpunt van 60 graden (water gaat bij 100graden koken)
dus flink doorkoken!

Je kunt alleen tijd verspillen,als je vergeet ervan te genieten

3

Re: verhitte slagroom

Als het voor jezelf is, kan je het riskeren...
Maar niks is zo erg als een bedorven taart aan iemand geven.
Er is ook slagroom die langer te bewaren is en ook langer zonder koeling kan bewaard blijven. Misschien het overwegen waard.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

4

Re: verhitte slagroom

ik heb er een thermometer voor....maar bedankt voor het meedenken.

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

5

Re: verhitte slagroom

Marie-Popo schreef:

Er is ook slagroom die langer te bewaren is en ook langer zonder koeling kan bewaard blijven. Misschien het overwegen waard.

Volgend mij geldt dat alleen maar zolang het pakje gesloten is: zodra die open is moet ie gewoon in de koelkast  :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>