Onderwerp: Ganache
kan je ganache ook maken van melkchocolade? Ik vind de smaak van pure chocolade te sterk.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Ganache
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
kan je ganache ook maken van melkchocolade? Ik vind de smaak van pure chocolade te sterk.
je kunt alle chocolade gebruiken.....
Ik heb onderlaatst ook de ganache met pure chocolade gemaakt, maar vind dit ook te sterk. Ga hem binnenkort maken met witte chocolade, maar heb gelezen dat dit op 1:3 verhouding moet. Melkchocolade is geloof ik 1:2 verhouding.
Wat bedoel je met 1:2 is dat de verhouding room chocolade?
Ja 1 deel slagroom 2 delen chocolade.
bij witte is dat 1 deel slagroom en 3 delen chocolade
en bij pure is dat 1 deel slagroom en 1 deel chocolade
sjips..
Ik heb van een recept de pure chocolade vervangen door melkchocolade. Hij blijft nu inderdaad heel erg dun...
Kan ik er nog gesmolten chocolade bij doen, of kan ik beter opnieuw beginnen?
Kan ik mijn dunne mengsel misschien nog tot chocolademousse kloppen?
(ik heb 480 gram melkchocolade, 100 gram boter en 440 gram slagroom gebruikt)
FYI: ik heb er 480 gram gesmolten melkchocolade bij gedaan en nu lijkt ie in elk geval een betere textuur te hebben.
sjips..
Ik heb van een recept de pure chocolade vervangen door melkchocolade. Hij blijft nu inderdaad heel erg dun...
Kan ik er nog gesmolten chocolade bij doen, of kan ik beter opnieuw beginnen?Kan ik mijn dunne mengsel misschien nog tot chocolademousse kloppen?
(ik heb 480 gram melkchocolade, 100 gram boter en 440 gram slagroom gebruikt)
Dit had ik dus ook gisteren. Melkchocolade met 39% gebruikt; het leek wel chocolademelk. Na het opkloppen was het iets beter en in elk geval bruikbaar.
Normaliter maak ik eigenlijk altijd/alleen ganache van witte chocolade (250ml slagroom, 600gram witte choco-callets) wat (zelden, gelukkig) niet stuk kan, vandaar dat ik (onaangenaam) verrast was door deze halve mislukking.
Enig idee hoe dit te voorkomen is? Meer choco/andere choco?
Edit: boter heb ik nog nooit in ganache gebruikt....
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Ganache
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.