1

Onderwerp: royal icing bobbelig en zacht gebleven.... help!!

Hallo allemaal,

Wie kan me helpen. Gisterenavond heb ik royal icing gemaakt. Deze heb ik gekleurd met kleurstof. Ik had cake-jes gemaakt. (muffinmix) Die waren te hoog geworden, dus de bovenkant eraf gesneden. Daarop de icing gesmeerd. Het zag er heel mooi uit, mooi glad. Ik heb wat marsepijnen en fondant decoratie erop gelegd en in de bijkeuken in een bak onder folie gezet. Vanochtend keek ik en zag ik dat de icing helemaal bobbelig geworden was. Het zag er helemaal niet meer mooi strak uit! Ook was de icing zacht gebleven. Wat heb ik fout gedaan, heeft iemand tips?

Groetjes Luni

2

Re: royal icing bobbelig en zacht gebleven.... help!!

Ik denk dat je de bovenkant van je cc's niet had moeten afsnijden.... het vet in de cc's zorgt dat de icing zacht/bobbelig wordt.

Ik zou dus (wat) minder beslag in je baking cup doen en direct ná het bakken even een plank bovenop je cc's leggen zodat de bovenkant mooi plat wordt en je niet af hoeft te snijden.

Succes!

3

Re: royal icing bobbelig en zacht gebleven.... help!!

dank je wel voor de tip, dat ga ik zeker proberen de volgende keer!

4

Re: royal icing bobbelig en zacht gebleven.... help!!

of misschien is je icing in de cake gezakt.

Iig geen folie erover doen als het nog niet droog is. Dan hard je icing nl niet uit en blijft het zacht.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: royal icing bobbelig en zacht gebleven.... help!!

ik zal het de volgende keer proberen, thanks Mirjam5!