Onderwerp: Gevraagd; recept voor chocomoussetaart
hallo allemaal,
Iemand heeft me gevraagd om tegen volgende week een chocomoussetaartje te maken en ik heb onmiddellijk ja gezegd. Maar ... klein probleempje ... ik heb dit nog nooit gemaakt.
Ik ben van plan om een bodem van chcoladebiscuit te maken en rondom decoratiebiscuit te gebruiken. Tot daar geen probleem, dat heb ik al meerdere keren gedaan.
Ik vraag me echter af welk recept ik zou gebruiken om de chocomousse te maken? Ik heb hier verschillende recepten liggen; met/zonder room, met/zonder eiwit, met/zonder eigeel, met/zonder gelatine, .... Het enige dat eigenlijk overeenkomt in alle recepten is het feit dat er chocolade inzit .
Weten jullie welk recept het meest geschikt is? Mijn vriendin vraagt in haar mailtje naar een 'lichte chocomoussetaart', maar ik moet er wel rekening mee houden dat ie goed aansnijdbaar moet zijn.
Iemand een tip?
Ik was trouwens ook van plan om de bovenkant na het opstijven van de chocomousse te bestrijken met ganache, zou dat een goed idee zijn?
Alvast bedankt voor het lezen, ik hoop dat iemand me verder kan helpen.