1

Onderwerp: botercreme uit de vriezer- wat nu?

Twee vraagje....
Omgeven gisteren zelfgemaakte botercreme gemaakt en deze in de ijskast bewaard.
Vandaag wil ik de taart bekleden. Heb de bak al uit de ijskast gehaald.
Gewoon op kamertemperatuur laten komen en even opkloppen?

Hoe kan ik dit proces versnellen? Liever niet in magnetron want deze creme zit in ijzeren bak.

Tweede vraag;
Gisteren heb ik ook een plastic bakje botercreme uit de vriezer gehaald. Als extra reserve. Deze is nu ontdooit ij de ijskast en heb ik nu ook uit de ijskast gehaald. Hoe zorg ik dat deze weer romig wordt.

2

Re: botercreme uit de vriezer- wat nu?

De metalen bak zou je in een grotere (afwas)bak met warm water kunnen zetten, dan wordt het wat sneller zacht.

Verder zou ik het even goed doormixen als het zacht is (of in elk geval zacht genoeg).

~ Never waste a good crisis... ~

3

Re: botercreme uit de vriezer- wat nu?

die uit de koelkast kan je in een bak met warm water zetten.
Daarna wel even kloppen zodat hij weer romig wordt.

die uit de vriezer ook gewoon weer opkloppen.
kan soms even duren, want bij mij lijkt het soms of het eerst een beetje gaat schiften (omdat niet alle ingredienten dezelfde temp hebben,) maar het komt helemaal goed

succes

4

Re: botercreme uit de vriezer- wat nu?

Volgens mij  had je deze een half uur eerder ook al geplaatst?

Groetjes, Serena

5

Re: botercreme uit de vriezer- wat nu?

Je had 2 topics geopend: ik heb ze samengevoegd.

6 Laatst bewerkt door Serena (25-11-2011 22:29)

Re: botercreme uit de vriezer- wat nu?

Wauw! jullie zijn snel  :)

En idd, zou het ook in een grotere bak warm water zetten, moet het vast mee lukken. Succes  :Y

Groetjes, Serena