1

Onderwerp: bewaren

even een vraagje: ik heb nu een taart gemaakt die half af is.
ik heb hem bekleed met rolfondant en een roos erop.
toen had ik geen tijd meer om hem af te maken.

hoe bewaar ik deze tot de volgende dag om hem af te maken.

en als ik hem aangesneden heb hoe bewaar ik hem dan?

2

Re: bewaren

Ligt eraan wat voor vulling je gebruikt hebt in de taart....

3

Re: bewaren

ik heb een sinasappelcreme gebruikt.
maar het gaan mij meer om de fondant en en marcepein zou dat ik de koelkast niet erg uitdrogen?

maar om hem goed te houden moet hij toch koel staan denk ik.

4

Re: bewaren

Als het een koelkastvulling is moet hij in de koelkast. De buitenkant van een taart is belangrijk, maar hij moet uiteraard dan wel eetbaar blijven ;)

Marsepein en fondant kan wel in de koelkast. Zelf haal ik wel altijd even met een doekje alle condens uit de koelkast en kijk ik ook even wat er allemaal al in staat (sterk ruikende etenswaren :s ). Koelkast niet te koud zetten.

En als de taart is aangesneden plak ik altijd wat plastik tegen de snijranden voor het uitdrogen (ik gebruik van die sheets voor overhead apparaten van vroeger).

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: bewaren

oke dank je ik heb zelf een koelkast die geen condens heeft dus dat is het probleem niet.
ik was bang dat de marcepein en/of fondant erg uit zou gaan drogen,