1 Laatst bewerkt door Thea-1 (24-11-2011 15:08)

Onderwerp: diepte bakvormen

Hoe diep moet een bakvorm zijn om twee lagen te verkrijgen?
Ik heb alleen maar een springvorm van 25 cm doorsnee en 6 cm diep ongeveer.
Kan ik daar dan ook een biscuit in maken?
Ik wil dus beginnen met 1 vulling aangezien ik dit voor het eerst ga doen en daarop dan het deksel welke ik met een botercreme wil besmeren om het even eenvoudig te houden.

Grtr Thea

2

Re: diepte bakvormen

2 lagen vulling bedoel je??
heb zelf daar de standaard vormen voor, die zijn 6.5cm hoog.

tshirttaartvorm is maar 5cm hoog, maar door iets meer vulling ging hij wat hoger rijzen waardoor ik ook 2 lagen vulling kon doen!

Je kunt alleen tijd verspillen,als je vergeet ervan te genieten

3

Re: diepte bakvormen

je bedoelt 1x doorsnijden? dat kan prima, lekkere vulling ertussen en rondom botercreme.
maar als je taart goed rijst, kun je het misschien wel wagen m twee keer door te snijden, je kunt dan bv ook één laag met wat botercreme besmeren en één laag jam, of wat je maar lekker vindt.
als je kijkt bij ´vullingen´, zie je meer dan je op kunt eten in een week :Y
veel succes.

4

Re: diepte bakvormen

Een bakvorm heeft geen stekker, ik verhuis je naar Bakken&vullen.
Move ~>

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com