Leuke site...heb het opgeslagen...
Ik maak altijd een appelkruimeltaart met Banketbakkers room
Appelkruimeltaart met banketbakkersroom. Tip van Gerda
* 250 gr zelfrijzendbakmeel
* 250 gr witte basterdsuiker
* 100 gr margarine
* 1 ei
* 1 zakje vanille suiker
* 1 snufje zout
Voor de vulling:
* 4 grote appels
* 1 blikje ananas ( Naar smaak)
* boerenjongens ( naar smaak)
* 2 th lepel kaneel
* 1 zakje vanille suiker
Voor de banketbakkersroom:
* 2 st eidooiers
* 2 zakjes vanille suiler
* 40 gr kristalsuiker
* 25 gr bloem
* 250 ml melk
Voorbereidingen:
* Verwarm de oven voor op 180 graden
* Schil de appels en snijd ze in blokjes...
* Laat de ananas uitlekken ( of neem verse)
* laat de boeren jongens uitlekken (kan evt bij elkaar in)
Doe alles in een kom, doe de vanille suiker en kaneel erover en schep door...
Bereid de banketbakkersroom:
* meng 2 eidooiers, 2 zakjes vanille suiker, de kristalsuiker en de bloem met een beetje melk. mix alles goed door elkaar.
* Breng de rest van de melk aan de kook
Haal de melk van het vuur en meng het met het ei mengsel
* Zorg dat er geen klontjes ontstaan.
* Breng weer aan de kook en laat het daarna onder af en toe roeren afkoelen.
Breid nu de kruimeldeeg:
* Meng Zelrijzendbakmeel, basterdsuiker, 1 zakje vanille suiker, zout en ei in een grote beslagkom door elkaar.
* Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen in kleine blikjes zodat er een kruimeldeeg ontstaat..( dit kan ook dat je op een gegeven moment met twee handen tegen elkaar gaat wrijven met het mengsel ertussen)
* Beboter de springvorm en bestrooi met bloem.
* doe nu 2/3 van het kruimelmengsel in de vorm, en zorg dat er een klein randje ontstaat.
* Giet banketbakkersroom op de bodem en verdeel.
* Voeg nu de appelmengsel toe en verdeel dat over de room.
* doe het laatste 1/3 deel van het kruimeldeeg er bovenop
* Bak de taart in 60-70 minuten bij 175 graden in de hetelucht oven gaar.