1

Onderwerp: verkeerde chocolade gebruikt?

Afgelopen weekend heb ik botercreme van mix gemaakt en daar doorheen gesmolten chocolade gedaan. Gelijk na het mixen vond ik deze erg lekker maar de volgende dag (toen ik deze nodig had) vond ik de structuur anders geworden, niet echt korrelig maar ook niet echt glad meer, zeg maar. Waar zou dit aan liggen? Aan de soort chocolade? Ik had melk van EmTe merk gebruikt omdat ik dacht dat kinderen puur niet zo lekker zouden vinden. Ik heb heel gegoogled en kwam heel veel recepten tegen van chocoladevulling en zie door de bomen het bos niet meer  :s . Ik wil geen room oid omdat de volgende taart met chocovulling een stapel wordt. Nu zit ik te denken om er cacao doorheen te doen maar wil toch graag weten hoe het kan dat de bc zo 'korrelig' was

2

Re: verkeerde chocolade gebruikt?

Is de botercreme niet gaan schiften? Dan eventjes in de magnetron zetten en opnieuw mixen..

Don't just dream your life, but live your dreams too!

3

Re: verkeerde chocolade gebruikt?

Sommige soorten chocola branden snel aan en dat zorgt voor een korrelige structuur. Het zou kunnen dat je de chocola op het oog wel op tijd van het vuur hebt gehaald, maar dat het door de hitte nog even doorging en daardoor toch net iets te ver gegaan is.

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

4

Re: verkeerde chocolade gebruikt?

Ik had de chocolade wel af laten koelen en toen pas door de bc gemixt. Na het mixen was de bc+chocolade romig en niet geschift (dit zou dan toch meteen gebeurd zijn, toch  :o ? De volgende dag was de bc dus minder romig. Misschien was de gesmolten chocolade toch iets te warm?