1

Onderwerp: vloeibaar fondant op cakepops?

HELP!

Ik heb traktaties gemaakt van cakepops, gedoopt in vloeibaar fondant. Fondant heb ik rood gemaakt met kleurstof.

De cakepops lukten aardig. Hoewel sommigen een beetje los op het stokje zaten. Misschien volgende keer iets meer botercreme gebruiken. Ik heb botercreme en aardbeien jam gebruikt, en de balletjes gedraaid, daarna op het stokje gestoken, en in de koelkast laten opstijven.
Toen de fondant, beetje warm gemaakt, zoals op het potje staat.

Het dopen ging goed, uit laten lekken, en daarna door hagelslag gehaald en in steekschuim gestoken om te drogen.
Maar de fondant bleef toch druipen, niet heel hard, maar het zakte toch nog behoorlijk naar beneden.
Is hier een beter manier voor? Of doe ik iets verkeerd?

2

Re: vloeibaar fondant op cakepops?

Ik heb het nog nooit met vloeibaar fondant gemaakt maar wel met chocolade.

En dan doe ik eerst een klein beetje bc door de cake, heb je niet teveel gebruikt? Dan de bolletjes draaien, stokje in chocolade dopen en dan stokje in de bolletjes. Dan even in de vriezer en daarna decoreren. Doordat je het stokje eerst in de choco doopt geef je de pops extra stevigheid op het stokje.

Als het nog blijft druipen klinkt het alsof er teveel op zat. Heb je het goed laten uitlekken (draaiende beweging) na het dippen?

Don't just dream your life, but live your dreams too!

3

Re: vloeibaar fondant op cakepops?

Ik had dat probleem niet. Heb wel lang gestaan met het afschudden zeg maar

4 Laatst bewerkt door inge h (22-11-2011 08:08)

Re: vloeibaar fondant op cakepops?

heeft vloeibare fondant ook niet veel tijd nodig om te uit te drogen?
dus dat blijft makkelijk na-druppen
kunt beter chocolade of candy melts gebruiken
dat kan ook nog wel eens druppen maar word sneller hard

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????

5

Re: vloeibaar fondant op cakepops?

Bedankt voor jullie reacties!

Het duurt idd wel lang voor het hard wordt, heb het uiteindelijk ook maar in de schuur gezet, zodat het nog kouder werd, en sneller uithardde.

Uiteindelijk ziet het er nog redelijk uit, maar niet zo als ik in gedachten had.
Misschien volgende keer toch maar candy melts gebruiken? Vloeibare fondant leek me juist ook wel zo lekker. Heb nog verschillende temperaturen geprobeerd, zodat het dunner of dikker was, maar heel veel maakte dat ook niet uit. Als het iets warm is, dan is het wat dunner, en loopt het er ook makkelijker af, maar blijft ook weer langer druipen volgens mij....

Nog maar eens oefenen dan. Ik zie zulke leuke cake pops voorbij komen, dat wil ik ook kunnen!!