1

Onderwerp: Biscuit wel ok?

Ik heb vandaag biscuit gemaakt volgens het 'basisbiscuit2' recept.
Heb het hele recept gevolg, alleen de helft bloem vervangen voor maizena.

Het kwam mooi omhoog, zakte iets terug bij het afkoelen maar niet schokkend ofzo.Maar toen ik hem (afgekoeld en wel) omdraaide was de onderkant in het midden plakkerig en de boven kant had een soort vliesje die er zo afviel.

Er zat een ruimte tussen het vlies en het biscuit :S

Heb bakpapier gebruikt op de bodem maar vergeten de randen in te vetten,kan dit de oorzaak zijn?

Hoe hoog hoort een biscuit volgens het recept van 26cm eigenlijk te worden?
Heb de eieren en suiker gemixt tot het bijna wit was.


Hoop dat iemand me kan helpen!!

2

Re: Biscuit wel ok?

Hoeveel deeg heb je gemaakt?
er staan tabellen op het forum om te zien hoeveel je nodig hebt voor een vorm van 26 cm.
Zo'n vliesje ben ik nog niet tegengekomen.
Als het nog plakkerig is, lijkt het mij niet genoeg gebakken.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

3

Re: Biscuit wel ok?

Alle maten van de 26cm die hier staan. Dus daar ligt het niet aan :S
Mischien wel langer moeten bakken ja, morgen weer proberen!
en anders plak ik ze op elkaar!