1

Onderwerp: Spoedje: dusten voordat de strik droog is of nu meteen?

De vraag staat eigenlijk al in het onderwerp:
wat is beter: mijn strik uit laten harden e n dan dusten of nu, nu hij nog niet helemaal droog is?
Wat geeft het beste resultaat (zonder vlekken)?

Life is what you bake it.

2

Re: Spoedje: dusten voordat de strik droog is of nu meteen?

Ik zou de strik dusten voor hij strik word...
Ik bedoel de stroken dusten en dan pas omvouwen.
Het lijkt me zo'n gedoe om al die lussen te moeten doen.
Heb ook de ervaring dat als het fondant nog zacht is de dust beter pakt.

Re: Spoedje: dusten voordat de strik droog is of nu meteen?

De strik is al een strik dus dat gaat helaas niet meer...

Life is what you bake it.

Re: Spoedje: dusten voordat de strik droog is of nu meteen?

Ps het is een strik met maar 2 lussen. Geen lussen strik  :lol:
Een rechtopstaande, die bovenop mn taart komt.

Life is what you bake it.

Re: Spoedje: dusten voordat de strik droog is of nu meteen?

De strik is gedust... Was toch bang dat de dust anders niet zou pakken. En hij (zij?) is best mooi geworden  :+

Life is what you bake it.

Re: Spoedje: dusten voordat de strik droog is of nu meteen?

foto?

Re: Spoedje: dusten voordat de strik droog is of nu meteen?

Hij komt op een dummy en die is nog niet helemaal af. En zo spectaculair is 'ie nu ook weer niet hoor  ;)
Hoewel ik nu wel de juiste manier weet om een mooie volle strik te maken: gumpaste toevoegen aan de fondant  :Y !
Dan is de strik veel beter te plooien.

Life is what you bake it.