1

Onderwerp: Op zoek naar recept voor Antilliaanse taart

Hoi Hoi

Ik ben op zoek naar de recepten voor deze 2 taarten:
- Bolo di Frishider (gekleurde koelkasttaart)
- Bolo Yeba ku Pudin (puddingtaart)

Heb al zitten googlen ,, maar kan deze recepten niet online vinden.

Hoop dus dat iemand van jullie het weet ! :)

Alvast bedankt !!

2 Laatst bewerkt door mrs.cake (16-11-2011 20:11)

Re: Op zoek naar recept voor Antilliaanse taart

Uit het boekje van mijn mans oma:

Bolo di ijskast
Ingrediënten:
1 blik roomboter (ca 500 gram)
20 eierenkoeken (klein)
1 grote blik vruchtencocktail
½ Cup whisky of rum
1 ½ pak wit bastardsuiker (fijn) (circa 300 gram)
1 eetlepel vanille extract
4 eieren

Werkwijze:
1. Roomboter opkloppen totdat dit een crèmeachtige substantie wordt.
2. Van de eieren het eigeel en wit van elkaar scheiden en het eigeel door de roomboter kloppen.
3. Hierna de vanille extract en steeds in kleine hoeveelheden de fijne bastaardsuiker er door heen mengen.
4. Het eiwit apart goed opkloppen en daarna aan het mengel toevoegen.
5. De vruchtencocktail goed laten uitlekken.
6. Het sap van de vruchtencocktail mengen met whisky of rum.
7. Bedek de bakvorm met vetvrij keukenpapier.
8. De eierkoeken kunnen met dit mengsel doorweekt worden, hierna laten uitlekken.
9. Op de bedekte bodem nu een laag 1,5 cm van de opgeklopte crème leggen.
10. Hierna een laag maken van de doorweekte eierkoeken en dan weer een laag crème erop smeren.
11. Dit proces herhalen totdat de vorm of ingrediënten op zijn. Altijd wel afsluiten met een laag crème.
12. Als alles klaar is kan de bakvorm in de vriezer geplaatst worden voor ongeveer 3-4 uur.
13. Desgewenst kan het eerst afgewerkt worden met bijvoorbeeld ananasstukjes, kersen (rood en groen) of andere konfijtten.
14. De ijskasttaart koud serveren.

Nog even puzzelen naar het andere recept. Alleen wordt er hier niet gesproken over gekleurde laagjes maar ik denk dat dat gewoon een kwestie van kleurstof is zoals in andere taarten.

3

Re: Op zoek naar recept voor Antilliaanse taart

super!
dankjewel.

Nog een vraagje.
Die taarten hebben toch vaak allerlei kleuren?
Hoe word dat dan precies gedaan?
Of bedoel ik dan een hele andere taart?

Ben nog een beetje nieuw in het bakken,,
haha.

4

Re: Op zoek naar recept voor Antilliaanse taart

Per laag en druppel kleurstof (dezelfde als door het fondant) door de taartmix heen en meemixen en dan in de oven.

Bak zelf meestal de cashupete (???) en di manteka en de chocolade-versie.

Misschien moet je even googlen op jena/yena ipv yeba en hier in het boekje is het ook frigidaire.

Mijn man komt van curacao en ik heb inmiddels in die ruim tien jaar van zijn oma allerlei recepten geleerd en ze is twee jaar terug overleden en ik heb al haar receptenboekjes gekregen. Mijn schoonmoeder kan niet zo best koken en bakken hahaha dus kreeg ik ze.

Succes en laat het resultaat wel eventjes zien hoor!

5

Re: Op zoek naar recept voor Antilliaanse taart

Haha, komt goed.
Als ik dit weekend geen tijd heb,
word het volgend weekend dat ik 'm maak.
Ben zelf ook erg benieuwt naar het resultaat ! :)

6

Re: Op zoek naar recept voor Antilliaanse taart

goede avond Do,

Hier volgt het recept van de boloyena cu pudin uit de boek van Desiree

je kan een bescuittaart van 26cm gebruiken.

benodigheden:
2 pakjes pistache pudding
1 pakje   chocolade pudding
1 pakje   vanille pudding (allemaal instand van 74g)
1/3 kop creme de cacao likeur
1/3 kop amaretto likeur
1/3 kop apricot brandy
kleurstof groen en geel
rode en groene marashinokersen (gehalveerd)

bereidingswijze:
Bereid de pistache pudding met 3 koppen koude melk volgens de aanwijzingen op het pakje. Bereid de chocolade en vanille pudding elk met anderhalve kop koude melk. Zet de pudding voor 1 nacht in de koelkast.
Bak de bescuit taart en goed laten afkoelen en snijd de taart in 4 plakken.
Besprenkel de onderste laag met de creme de cacao likeur en bestrijk hem met de chocolade pudding. Leg de andere plak taart erop met amaretto (groene kleurstof toevoegen) besprenkelen en met een laag pistache pudding bestrijken. Leg de andere plak taart erop met apricot brandy (gele kleurstof toevoegen) besprenkelen en met de vanille pudding bestrijken. Zet de laatste plak taart erop en voorzichtig op de taart drukken. Bestrijk de taart met de rest van de pistache pudding en garneer die met de kersen. zet de taart voor een paar uur in de koelkast.



veel bakplezier hoop dat ik je geholpen heb.

groeten Ruthsila

7

Re: Op zoek naar recept voor Antilliaanse taart

heel fijn!
dankjewel :)

8

Re: Op zoek naar recept voor Antilliaanse taart

Deze rubriek is voor het plaatsen van recepten, niet voor het vragen ernaar [MOVE] -> bakken&vullen

9

Re: Op zoek naar recept voor Antilliaanse taart

Heeft iemand misschien het recept voor antilliaanse cocos taart alvast heel erg bedankt.

10

Re: Op zoek naar recept voor Antilliaanse taart

Onderstaand recept plaats ik namens Ruthsila,

mix 250 gr margarine samn met 250 gr basterdsuiker tot een romige creme. mix 5 eieren en voeg het aan de creme en mixen tot dat het is opgenomen. mix 250 gr cakemeel bij het geheel. daarna doe je 100 gr gemaen kokos, 1 tl kokosaroma en eventueel een scheutje rum erbij dit geheel goed mixen totdat alles is opgenomen. doe de beslag in een bakvorm van 24cm rond. cake voor 1 uurtje op 175 graden in de voorverwarmende oven zetten. doe degaar proef.

veel succes
groetjes ruthsila

11

Re: Op zoek naar recept voor Antilliaanse taart

Super bedankt Ruthsila
Ik ga hem gelijk dit weekend maken :Y