Uit het boekje van mijn mans oma:
Bolo di ijskast
Ingrediënten:
1 blik roomboter (ca 500 gram)
20 eierenkoeken (klein)
1 grote blik vruchtencocktail
½ Cup whisky of rum
1 ½ pak wit bastardsuiker (fijn) (circa 300 gram)
1 eetlepel vanille extract
4 eieren
Werkwijze:
1. Roomboter opkloppen totdat dit een crèmeachtige substantie wordt.
2. Van de eieren het eigeel en wit van elkaar scheiden en het eigeel door de roomboter kloppen.
3. Hierna de vanille extract en steeds in kleine hoeveelheden de fijne bastaardsuiker er door heen mengen.
4. Het eiwit apart goed opkloppen en daarna aan het mengel toevoegen.
5. De vruchtencocktail goed laten uitlekken.
6. Het sap van de vruchtencocktail mengen met whisky of rum.
7. Bedek de bakvorm met vetvrij keukenpapier.
8. De eierkoeken kunnen met dit mengsel doorweekt worden, hierna laten uitlekken.
9. Op de bedekte bodem nu een laag 1,5 cm van de opgeklopte crème leggen.
10. Hierna een laag maken van de doorweekte eierkoeken en dan weer een laag crème erop smeren.
11. Dit proces herhalen totdat de vorm of ingrediënten op zijn. Altijd wel afsluiten met een laag crème.
12. Als alles klaar is kan de bakvorm in de vriezer geplaatst worden voor ongeveer 3-4 uur.
13. Desgewenst kan het eerst afgewerkt worden met bijvoorbeeld ananasstukjes, kersen (rood en groen) of andere konfijtten.
14. De ijskasttaart koud serveren.
Nog even puzzelen naar het andere recept. Alleen wordt er hier niet gesproken over gekleurde laagjes maar ik denk dat dat gewoon een kwestie van kleurstof is zoals in andere taarten.