1

Onderwerp: Vraag advocatencreme?!

Ik had even een vraagje,
Ik heb voor donderdag weer een taart op bestelling en die wilde advocatencreme als vulling. Nu wil ik dit recept gaan gebruiken en dan de variatie advocatencreme;

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … (luchtig)/

Moet dit met roomboter of gewoon margarine? Of heeft iemand een ander lekker recept?

En nu de grootste vraag; kan ik de taart hier ook mee afsmeren?  :)

A balanced diet is chocolate in both hands. <3

2

Re: Vraag advocatencreme?!

altijd roomboter gebruiken.
dat is het lekkerste!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

3

Re: Vraag advocatencreme?!

Ik gebruik nooit margarine, altijd roomboter.
Smaakt veeeeel lekkerder :Y !

Volgens mij kun je de taart hier gewoon mee afsmeren!

4

Re: Vraag advocatencreme?!

Idd ALTIJD roomboter !!

Ik maak trouwens wel eens mbc waar ik dan een flinke scheut advocaat door gooi, zalig !!  :9

5

Re: Vraag advocatencreme?!

Oke, dan ga ik lekker roomboter erbij gebruiken!  :9

Maare, ik kan er dus ook gewoon mijn taart mee afsmeren?!  :)

A balanced diet is chocolate in both hands. <3

6

Re: Vraag advocatencreme?!

Zou je niet gewoon slagroom kunnen kloppen met wat advocaat erdoor en dan gelatine erin? Lijkt mij lekkerder.

Re: Vraag advocatencreme?!

Ik zie in het recept vrij veel melk + advocaat op een beetje boter. Ik ben bang dat dat mis gaat voor het afsmeren, teveel vocht. Maar dat is alleen de theorie, misschien zijn er mensen met ervaring dat het best goed gaat?

Ik weet ook niet wat de max aan vocht is wat kan worden toegevoegd.

8

Re: Vraag advocatencreme?!

Ik moet hem vandaag gaan maken...
Zit nu erg te twijfelen...

Iemand alsjeblieft nog tips voor het afsmeren? Gaat dat hiermee? Of is het toch teveel vocht?

A balanced diet is chocolate in both hands. <3

9

Re: Vraag advocatencreme?!

Zou 1:1 botercreme maken met advocaat erdoor om mee af te smeren.

10

Re: Vraag advocatencreme?!

Welk recept is dat?  :)

A balanced diet is chocolate in both hands. <3

11

Re: Vraag advocatencreme?!

1 deel boter, 1 deel poedersuiker b.v 150 gram + 150 gram en dan een scheut advocaat naar smaak er bij doen  :9

12

Re: Vraag advocatencreme?!

Hoi!
Ik gebruik altijd dit recept als ik advocaatvulling maak..:

advocaatmousse :

- 3 blaadjes witte gelatine
- 2 dl. advocaat
- 2 dl. slagroom
-1 zakje vanillesuiker

- De gelatine weken, uitknijpen en in 2 el. heet water oplossen
- Dit laat je in een dun straaltje bij de advocaat (op kamertemperatuur) lopen en goed roeren
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en roer dit door de advocaat
- Afdekken en in koelkast laten opstijven.

Maar ik weet natuurlijk niet of je een mousse wilt of persé een creme.
Maar deze is errug lekker, nouja, dat vind ik dan  :lol: .

Groetjes!

Happy Cake Day!

13 Laatst bewerkt door xDaphx (16-11-2011 14:46)

Re: Vraag advocatencreme?!

Zou ik echt niet af kunnen smeren met die advocatencreme? Heb hem nu gemaakt, en het is hele luchtige botercreme met advocaatsmaak...

Ik vind het moeilijk... wat gebeurt er als het te vochtig is??


Edit; heb toch maar gewone 1:1 botercreme gemaakt met een klein beetje advocaat erdoor! Durfde de gok toch niet te nemen!  :9

A balanced diet is chocolate in both hands. <3

14

Re: Vraag advocatencreme?!

xDaphx schreef:

Zou ik echt niet af kunnen smeren met die advocatencreme? Heb hem nu gemaakt, en het is hele luchtige botercreme met advocaatsmaak...

Ik vind het moeilijk... wat gebeurt er als het te vochtig is??


Edit; heb toch maar gewone 1:1 botercreme gemaakt met een klein beetje advocaat erdoor! Durfde de gok toch niet te nemen!  :9

Als vulling kan je het natuurlijk gewoon gebruiken.
Maar met afsmeren, als het te vochtig is gaat je marsepein of fondant smelten.

Goede keuze dat je 1:1 botercreme met advocaat voor het afsmeren gebruikt!

Ik droom zelfs over taart!