1

Onderwerp: HELP! Biscuitdeeg BLIJFT maar mislukken!

De eerste keer heb ik een 24 cm springvorm gemaakt en dat was beginnersgeluk denk ik, want dat is de enige die is gelukt.
Het ging hartstikke goed, 13 min op 160. 13 min op 170, hij rees bijna de vorm uit. En nu, na ong 5 min op 180 is ie alweer ingeploft. Echt super irritant!

2 Laatst bewerkt door Ottolien (14-11-2011 14:37)

Re: HELP! Biscuitdeeg BLIJFT maar mislukken!

Gebruik je de mix of maak jet het beslag zelf?

En mix je nog even 2 minuten op een lage stand na?

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: HELP! Biscuitdeeg BLIJFT maar mislukken!

Ik mix me een ongeluk, het ziet er prachtig uit en komt ook goed omhoog, maar na een half uur stort het gewoon in, heeeeel frustrerend!

4

Re: HELP! Biscuitdeeg BLIJFT maar mislukken!

Instorten komt meestal door teveel opgewarmde lucht die afkoelt en dus krimpt. Vandaar dat ik vroeg of je og op lage snelheid namixt.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: HELP! Biscuitdeeg BLIJFT maar mislukken!

Ik bak mijn biscuit (allemaal) NIET met oplopende temperatuur maar 55 minuten op 150 graden constant. Misschien dat dat helpt?