1

Onderwerp: Beklede taart trekt scheef en lobbig

Deze week wil ik een 3-laags stapeltaart maken. Maar voordat ik dat doe zou ik graag mijn probleem opgelost willen hebben :)

Biscuit bakken gaat prima...
vullen geen probleem...
insmeren met botercrème gaat ook goed...
het bekleden met marspein/fondant gaat ook!

Maar dan komt het probleem. van zodra de taart bekleed is, is hij helemaal niet mooi strak. Ik gebruik meestal een ronde vorm.
de overgang van de bovenkant naar de zijkant van de taart is té rond.
En de taart voelt over het algemeen erg papperig aan...

Heeft iemand tips hoe mijn taarten er strak uit kunnen zien en niet papperig aanvoelen?

2

Re: Beklede taart trekt scheef en lobbig

Zet je de taart na het afsmeren ook in de koelkast?


En de overgang hoekiger maken los ik op door eerst ook een strakke hoek te maken met de botercreme, en dan met 2 smoothers te smootheren.

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

3

Re: Beklede taart trekt scheef en lobbig

Ik had de taart inderdaad koel gezet na het besmeren maar dat mocht niet baten!
Zelfs met een minimum aan botercrème om te besmeren voelt hij nogal papperig aan!

de tip van de smoothers ga ik proberen, dan is't ie toch al strak! Thx

4

Re: Beklede taart trekt scheef en lobbig

Waar smeer je mee af?

5

Re: Beklede taart trekt scheef en lobbig

Botercrème en dan bekleden met marspein of fondant.

6

Re: Beklede taart trekt scheef en lobbig

Botercreme van de mix? Dat is waarschijnlijk de boosdoener.
Afsmeren is het beste met 1:1 botercreme, dat wordt mooi stevig in de koelkast en kun je heel strak mee werken. Met ganache trouwens ook.
Botercreme van de mix werkt ook niet samen met fondant of marsepein. Dat gaat smelten en dan wordt het niet strak.

7

Re: Beklede taart trekt scheef en lobbig

Idd afsmeren met 1:1 bc of met ganache. Verder zou ik ook niet weten waar het aan ligt.
Ik heb laatst van A tot Z beschreven hoe ik vul, afsmeer en bekleed:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=169809
Misschien zie je toch nog iets wat je anders doet en dat je zou kunnen helpen.
Succes!

8

Re: Beklede taart trekt scheef en lobbig

Geweldig bedankt! Dan ga ik de botercrème voor te besmeren in het vervolg zelf maken!
Met Ganache heb ik nog nooit gewerkt, toch maar is proberen dan!
Thx

9

Re: Beklede taart trekt scheef en lobbig

Dat is waar, Lori heeft een super-how-to geplaatst. Daar zou het toch mee moeten lukken!