1

Onderwerp: strikvraag

Even een vraagje over het maken van een strik
Heb de how to bekeken en het is allemaal duidelijk.
De laatste lus zet je in een dot royal icing vast.
Nu wil ik een oranje strik maken van kant en klare fondant.
Hoe doe ik dat dan met de dot royal icing die in het midden moet, om de laatste lus vast te zeggen. Moet dat echt met royal icing, want die heb ik niet in de oranje kleur, of kan je dat toch vast plakken met eetbare lijm.

En als ik de strik woensdag maak, en voor een taart voor zondag wil gebruiken, hoe kan ik de strik het beste bewaren?

Dank voor jullie hulp!

Re: strikvraag

Ik doe het ook vaak met een bolletje fondant (en die heb je natuurlijk in de juiste kleur  :D ) waar ik dan de laatste lus met een beetje tyloselijm in druk.

Life is what you bake it.

3

Re: strikvraag

Ja, zo doe ik het ook.
De strik kun je bewaren in een kartonnen doos of bakje dat niet helemaal luchtdicht afsluit, zodat ie goed hard kan worden/blijven.
Succes!

Dat is toch een TAART waard!

4

Re: strikvraag

Dank voor jullie tips. Ga er donderdag mee aan de gang, dus gaat vast helemaal goed komen.