Onderwerp: hartige cupcakes en een zwitsers druiventaartje
In een ander topic staan de foto;s die ik gebakken heb maar hier de recepten ervan:
Pesto cupcake:
100 gr bsilicum (bosje van 25gr is genoeg)
1 teentje knoflook
1dl olijkolie
50 gr versgeraspte parmezaanse kaas (ik heb gewone gebruikt)
50 gr gehakte pijnboompitten
halve theelepel zout
halve theelepel peper
2 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
Verwarm de oven voor op 190 graden en zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Plaats papieren cupcakevormpjes in cupcakepan.
Pureer de basilicum de olijfolie en de knoflook glad in een keukenmachine. Roer de parmezaanse kaas, de pijnboompitten het zout en de peper erdoor en voeg dan een voor een de eieren toe. Spatel als laatste het bakmeel en bakpoeder door het beslag
Schep het beslag met een eetlepel in de cupcakevormpjes en vul ze tot twee derde. bak de cakejes in circa 15 a 20 minuten gaar
serveer de cakejes warm of koud.
Mannencakejes kaas mosterd bier
150 gr boter
150 gr pittige geraspte kaas
2 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel grove mosterd
halve theelepel zout
halve theelepel peper
1 theelepel bakpoeder
1 dl bier
(kaastopping)
125 ml zure room
1 theelepel mosterd
50 gr geraspte kaas
Verwarm de over voor op 190 graden zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. plaats vormpjes in pan.
klop de boter luchtig en roer de geraspte kaas erdoor. Voeg dan een voor een de eieren toe. Spatel als laatste het bakmeel, de mosterd het zout de peper het bakpoeder en het bier door het beslag. Schep het beslag met een eetlepel in de vormpjes. de cakejes in circa 15 tot 20 minuten bakken. serveer warm of koud.
topping: roer de zure room los met de mosterd en bestrijk de cakejes ermee Bestrooi ze tot slot met de geraspte kaas
italiaanse cuppies:
150 gr boter
2 eieren
2 tomaten
200 gr zelfrijzend bakmeel
4 basilicumblaadjes, grof gehakt
100 gr mozzarella (ik heb gewone gebruikt)
halve theelepel zout
halve theelepel peper
1 theelepel bakpoeder
verwarm de oven voor op 190 graden en zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Plaats de papiertjes in de bakvorm
klopt de boeter luchtig en voeg dan een voor een de eieren toe. snijd de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees met schil in blokjes. Spatel als laatste het bakmeel basilicum de mozzarella het zout de peper het bakpoeder en de tomaat door het beslag.
schep het beslag met een eetlepel in de vormpjes. bak ze in 15 a 20 minuten gaar. serveer ze warm of koud.
Zwitserse druiventaartjes met kaas
1 pakje 450 gr diepvries bladerdeeg
2 afgestreken eetlepels bloem
2 eieren
2 theelepels paprikapoeder
halve theelepel zwarte peper
2 theelepels gemengde kruiden
250 gr jonge kaas
125 gr druiven
100 gr boterhamworst
30 gr boter.
het deeg laten ontdooien en vervolgens op een met bloem bestoven ondergrond de vellen neerleggen. De eieren loskloppen onder toevoeging van 100 ml water, de specerijen de kruiden. Hiermee de velen bestrijken. De oven voorverwarmen op 200 graden.
De kaas in kleine dobbelsteentjes snijden. de druiven doormidden snijden. De worst in blokjes verdelen. Op elk vierkantje bladerdeeg een paar blokjes kaas worst en halve druiven leggen. De punten van de vierkantjes over de vulling naar het middelpunt vouwen en ze daar stevig op elkaar drukken. De bovenzijde van de deegpakketjes met het overgebleven kruiden/specerijen ei mengsel bestrijken. De taartjes op een met boter ingevette bakplaat leggen en de hete oven in 15 minuten bakken.
Bakse en als er vragen zijn hoor ik dat graag
dit is het topic van de foto;s
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=173383