1

Onderwerp: Is dit normaal?

Hey lieve medebakkers

Ik heb net voor het eerst de biscuitmix gebruikt, netjes 10 min geklopt en nu was het zo dik als op geklopt eiwit geworden.
Ik in de schaaltjes doen (blanda) maar het blijven pieken erop staan.
Nu staan ze pas 10 min in de oven gaat dit nog goed komen of heb ik iets fout gedaan?

Liefs Karin

Believe in yourself and never give up!

2

Re: Is dit normaal?

Het beslag wordt vrij dik dat is normaal.
Na het vullen van de vorm moet je de bovenkant even gladstrijken.

Misschien net iets te weinig water gebruikt of kleine eieren.

Ondertussen is ie al gebakken, hoe is tie geworden?

Gr,
John.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

3

Re: Is dit normaal?

Hoi John

Ja hij is gebakken en wonder boven wonder zijn ze goed geworden  :D
Nu vullen, afsmeren en bekleden en dan foto he ;)

Karin

Believe in yourself and never give up!

4

Re: Is dit normaal?

Als je de aanwijzingen van de FC biscuitmix verpakking precies volgt gaat het eigenlijk nooit fout met het beslag.
Wel verse en handwarme eieren gebruiken.

Alleen de oven kan dan nog roet in je taart gooien.
Kwestie van beetje experimenteren want zoveel ovens, zoveel verschillende resultaten.

Als de bovenkant niet helemaal glad is is dat niet erg. Je keert hem toch om dus de rechte en vlakke bodem wordt dan de bovenkant.

Gr,
John.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.