1

Onderwerp: vraagje over merenque botercreme....beetje spoed

ik heb net de botercreme gemaakt en had mooie pieken....
toen de boter er bij ging werd het een mooi geheel maar een stuk zachter.....
stort het zo niet helemaal in elkaar als ik er een toef van spuit?

kan er geen slagroomversteviger doorheen?

Re: vraagje over merenque botercreme....beetje spoed

laat hem nog iets langer kloppen zodat de creme au beurre volledig glad word

dan zou het normaal moeten lukken

3

Re: vraagje over merenque botercreme....beetje spoed

oke kan ik dat ook morgen doen. hij staat nu in de koelkast en ik moet zo weg nl

4

Re: vraagje over merenque botercreme....beetje spoed

Best kans dat ie na een uurtje in de koelkast al een stuk harder geworden is. Zelfs zonder koelkast wordt ie naderhand nog wat steviger.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

5

Re: vraagje over merenque botercreme....beetje spoed

Heb ik ook een keer gehad en achteraf denk ik dat dit kwam omdat mijn eiwitten nog te warm waren nadat ik ze geklopt had. Ik had weliswaar prachtig glanzende pieken, maar het mengsel was toch nog vrij warm. Toen ik vervolgens de boter toevoegde, werd het geheel ook vrij vloeibaar. Ik heb het toen wel in de koelkast gezet maar het werd toch niet meer de mbc die ik gewend was.
Vorige week heb ik 'm nog eens gemaakt en toen heb ik de kom met eiwit, nadat ik die tot mooie glanzende pieken gemixt had, even in de koelkast gezet en toen pas (met kleine beetjes) de boter toegevoegd. Met als resultaat prachtige stevige MBC!