1

Onderwerp: Kapsel ingezakt

Hoi,

vandaag heb ik voor het eerst mijn nieuwe 12cm bakblik gebruikt.
Het ging allemaal prima, 30 min in de oven, ik verwarm hem nooit voor en zet hem altijd op 200 graden zodat ie geleidelijk warm word en dat is tot nu toe altijd goed gegaan.
Hij kwam er vrij bol uit en een beetje schuin aan de ene kant hoger dan aan de andere, maar daar heb ik wel vaker last van en ik denk dat dat te maken heeft met de manier waarop ik het in het bakblik doe.

Ik heb het kapsel uit het bakblik gehaald en dat ging ook nog super. Toen hij helemaal afgekoeld was zette ik m'n taartmes erin en opeens zakt ie in. Aan de kant die al wat lager was, klapte die een soort van naar binnen toe. En zit er dus een hele grote plooi in de zijkant. Omdat ie niet meer bruikbaar is hebben we hem net maar opgepeuzeld. Hij was erg lekker en helemaal gaar.
Hebben jullie enig idee wat ik anders moet doen?

2

Re: Kapsel ingezakt

Ik denk aan een grote luchtbel in je biscuit. Dat is het enige dat ik nu kan bedenken waarom ie ondanks dat ie gaar is ineens instortte tijdens het snijden.

Als ie wel gaar was, dan zal het niet aan de temperatuur gelegen hebben, al vind ik het wel een aparte manier van bakken.  :)  Ik verwarm gewoon voor tot 160 graden (hete lucht) en zet dan mijn bakpan erin.

~ Never waste a good crisis... ~

3

Re: Kapsel ingezakt

Oja, dat zou wel kunnen, heb je enig idee hoe dat erin komt en nog belangrijker hoe ik dat voorkom?

Ja die manier van bakken, we hebben een stopcontact bij het aanrecht dus ik mix daarin maar de oven werkt daar ook op. Dus uit luiigheid heb ik dat een keer zo gedaan en dat beviel eigenlijk wel...

4

Re: Kapsel ingezakt

het is maar een mini bakblikje. en dan 30 minuten op 200 graden vind ik erg lang en heet! denk dat als je hem voorverwarmd (dus gewoon even wachten ;) ) en de oven op 150 graden zet en dan een minuut of 25 dat je wel een recht kapseltje hebt.