1

Onderwerp: swiss merinque botercreme spoed vraagje!

Ik heb hem net gemaakt ziet er zijdezacht uit alleen lijkt het net of het een creme is maar niet stevig maar als ik hier een toef van wil spuiten ploft het in elkaar denk ik...

Ik heb 140 gr eiwit, 280 suiker en 280 boter gebruikt ...

2

Re: swiss merinque botercreme spoed vraagje!

Hoi!

mbc is heel luchtig en zacht, maar ik kan je verzekeren dat het gewoon blijft staan hoor. Bij mij in ieder geval wel.
Zelf gebruik ik alleen minder boter en suiker. per eiwit(35 gram) gebuik ik ongeveer 40 gram suiker en 45 gram boter.

misschien heb je hier nog wat aan? http://www.whisk-kid.com/2010/08/how-to … cream.html

3

Re: swiss merinque botercreme spoed vraagje!

Dank je wel voor je reactie!
Ik had het even in de koelkast gezet en eigenlijk zag het er toen heel mooi en silky uit dus helemaal goed ga de volgende keer jouw tips ff gebruiken...
Meet jij de eiwit precies af op de gram of gebruik je gewoon 1 eiwit?

Re: swiss merinque botercreme spoed vraagje!

ik doe altijd 420 gr roomboter. de 1-2-3 verhouding. :)

Re: swiss merinque botercreme spoed vraagje!

ik doe altijd 420 gr roomboter. de 1-2-3 verhouding. :)

6

Re: swiss merinque botercreme spoed vraagje!

Ik gebruik zelf liever eiwit poeder en dan heb je precies 35 gram(5 gram poeder en 30 gram water).
scheelt ook weer een eigeel die je misschien niet meer gebruikt ;)