1

Onderwerp: slagroomtaart met schild

Hoi allemaal

Ik heb vandaag van een kennisje de vraag gekregen of ik een slagroomtaart wil maken met een plaatje van Dora erop. Dit plaatje wil ik puzzelen, maar ik lees overal dat marsepein/fondant niet op slagroom kan omdat dat gaat smelten.
Wat is nu handig? Zal ik een schild maken en de bovenkant afsmeren met bc of afsmeren met witte choc. pasta?

De zijkanten kan ik toch gewoon afsmeren met slagroom en dan hagelslag er tegen aan?

Mijn eerste slagroomtaart, dus wel een aantal vragen. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

2

Re: slagroomtaart met schild

ja dat zou ik idd doen..
lekker afsmeren met de botercreme daar je puzzelplaatje op en er omheen je slagroomtoeven
succes ;)

3

Re: slagroomtaart met schild

Als je puzzelt op marsepein dan kun je de achterkant van de marsepein (die dus op de slagroom komt) bedekken met gesmolten chocolade. Dan zou het volgens mij wel zo op de slagroom kunnen. Is dit nog te volgen? :think:

4

Re: slagroomtaart met schild

Biggeltaart schreef:

Als je puzzelt op marsepein dan kun je de achterkant van de marsepein (die dus op de slagroom komt) bedekken met gesmolten chocolade. Dan zou het volgens mij wel zo op de slagroom kunnen. Is dit nog te volgen? :think:

Ik snap wat je bedoelt, maar dan ben ik bang dat er wat choc. op het plaatje komt.........
denk dat ik dan toch maar voor de bc ga.

bedankt voor jullie snelle reacties.

5

Re: slagroomtaart met schild

puzzel maken
marsepeinen ondergrond op maat snijden
achterkant met chocolade insmeren
laten afkoelen
omdraaien en puzzelplaatje erop leggen
klaar om op de slagroomtaart te leggen en geen chocoladevlekken op je plaatje

6

Re: slagroomtaart met schild

Klinkt logisch...... Ga nog even nadenken hoe ik het ga doen. Lijkt me trouwens wel lekkerder zoals jij het zegt