1

Onderwerp: help! waar zou het aan liggen???

ik ben red velvet cupcakes aan het bakken

heb me exact aan het recept gehouden wat betreft beslag

en eerst dacht ik dat ik perongeluk de magnetron aan had gezet want alles was uit de cups gelopen over mn blik heen en over de ovenschaal in mn oven.. het lijkt wel of het wordt gekookt  zo raar..

had nog genoeg over dus een nieuwe lading erin... precies het zelfde terwijl ik nu expres heb opgelet...

ik kan wel janken want deze cc's heb ik aan iemand beloofd en die haalt ze morgenochtend op :(

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

2

Re: help! waar zou het aan liggen???

jeetje, ik zou het echt niet weten, maar ik up je berichtje even :)  Succes ermee!!!!

Re: help! waar zou het aan liggen???

ik weet het dus ook niet...

heb nu weer spullen gehaald voor het beslag en  ik maak de helft daarvan als het niet lukt ga ik wel even bij mn vader (10 min fietsen) bakken want dan vermoed ik dat mn oven de geest heeft gegeven)

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

4

Re: help! waar zou het aan liggen???

nu is het red velvet beslag vrij dun maar overlopen?
niet te lang gemixt misschien (geen idee anders)

N-Joy Cakes

5 Laatst bewerkt door SweetForYourSweet (31-10-2011 10:54)

Re: help! waar zou het aan liggen???

Waar het aan kan liggen weet ik helaas niet...maar misschien helpt dit je verder als je een alternatief zoekt....

Ik ben van de zomer in USa geweest en heb een geweldig kookboek met taarten gekocht. :thumb: van Cake Doctor Anne Byrn
Haar recept voor Red Velvet: http://www.cakemixdoctor.com/recipe/the … lvet-cake/

Maar...omdat we hier niet alles zo voor handen hebben (en ik dit een beetje te ingewikkeld vind  O-) ) heb ik al meermalen Red velvet taart en CC gemaakt met de "Hollandse Twist"

Red Velvet maak ik van 'gewoon' beslag (CC of biscuit) en voeg daar een aantal lepels cacao aan toe te en rode kleurstof....it's not that hard!! Smaakt hier nu net zo goed als in Amerika!
Het beslag moet een herkenbare chocoladesmaak hebben, maar niet overheersend.

De beschreven CreamCheese vulling (of topping) is heerlijk!! :Y

Succes!!

Enjoy the little things in life.
Someday you'll realize they were the big things.

Re: help! waar zou het aan liggen???

NiQ schreef:

nu is het red velvet beslag vrij dun maar overlopen?
niet te lang gemixt misschien (geen idee anders)

heb net zolang gemixt als nodig..  het loopt zo erg over dat er uiteindelijk niks meer in de cups zit..

er zit nu weer een lading in de oven nu heb ik gewoon alles gemixed behalve de bloem/karnemelk die heb ik rustig met een spatel gedaan.. mix zag er ook gelijk anders uit.. misschien was dat het probleem we zien het zo wel.. of anders.. maak ik gewone cc's met een smaakje

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

7

Re: help! waar zou het aan liggen???

En? zijn ze nu wel gelukt?

Re: help! waar zou het aan liggen???

nee nu zakte ze in en werden ze niet gaar..

heb het nu zo gedaan: funcake cupcakemix en daar sinassmaakstof van de toko in gedaan.. knaloranje zijn ze die werken wel..

zo raar weken terug lukte die red velvets wel en nu 4x mislukt..

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

9

Re: help! waar zou het aan liggen???

Heb je niet teveel bakpoeder erbij gedaan? Zou anders niet weten waar het aan kan liggen. Misschien kun je het recept dat je gebruikt hebt posten...

Re: help! waar zou het aan liggen???

ik heb het recept gebruikt van deze website

heb alles precies afgemeten en afgewogen dus dat is het niet hoop ik

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby