1

Onderwerp: Wijnsteen en wijnsteenbakpoeder

Weet iemand het verschil tussen wijnsteen en wijnsteenbakpoeder ?
Is dit hetzelfde of toch niet ?
Ik moet wijnsteen hebben om eiwitten te kloppen, maar kan ik dus wijnsteenbakpoeder daarvoor gebruiken ?
Ik kom er met googlen niet uit...

2

Re: Wijnsteen en wijnsteenbakpoeder

wijnsteen is een onderdeel van wijnsteenbakpoeder. Maar misschien wordt het wel door elkaar gebruikt en bedoelen ze het toch..

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Wijnsteen en wijnsteenbakpoeder

Wijnsteenzuur:
Wijnsteenzuur, ook bekend als tartaric acid, wordt in voedingsmiddelen gebruikt als natuurlijk bewaarmiddel, rijsmiddel (vaak in combinatie met bakzout), stabilisator van eiwit en voor het versterken van de hittebestendigheid en volume van eiwit. Verder voorkomt het kristalisatie van suikerstropen en verkleuring van gekookte groenten.

Wijnsteen:
Wijnsteen, ook bekend als Cream of Tartar, is een natuurlijke zout uit de wijnproductie dat gebruikt wordt in voedingsmiddelen als rijsmiddel, vaak in combinatie met bakzout

Hangt dus van je recept af welke je moet gebruiken, maar 't is niet hetzelfde.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Wijnsteen en wijnsteenbakpoeder

Dus niet hetzelfde, dan weet ik voldoende.
In het recept staat dat ik het moet toevoegen om eiwitten steviger te kunnen opkloppen.