1

Onderwerp: vulling uit de vriezer opnieuw invriezen?

ik heb nog een restje chocoladeganache 1:1 in de vriezer zitten. maar nu wil ik een taart maken en die ook in de vriezer doen tot de geboorte van het kind van mijn dinnetje. kan ik de ontdooide ganache opnieuw invriezen of kan ik deze beter bewaren en nieuwe maken voor de taart die ingevroren moet worden. dat wordt overigens ook mijn eerste experiment met een taart gevuld, afgesmeerd en gedecoreerd die ik in de vriezer ga doen. mooie gelegenheid om het een keer te proberen.

2

Re: vulling uit de vriezer opnieuw invriezen?

Ik zou nieuwe maken. In principe kan herinvriezen nooit en met slagroom (ook al is het gekookt) zou ik het risico niet nemen.

Don't just dream your life, but live your dreams too!

3

Re: vulling uit de vriezer opnieuw invriezen?

bedankt!

ik twijfelde al, maar ik dacht ik vraag het toch even voor de zekerheid. ik maak gewoon nieuwe  :)

Re: vulling uit de vriezer opnieuw invriezen?

Ik denk dat de slagroom het probleem niet zal zijn... ik vraag me eerder af hoe de consistentie van de ganache zal zijn na ontdooien en weer invriezen en weer ontdooien.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: vulling uit de vriezer opnieuw invriezen?

@suuz: ik vond de consistentie na het ontdooien al redelijk mwah... maar toen ik hem opnieuw opklopte zag het er mooi uit en smaakte het prima. maar ik ga hem inderdaad niet opnieuw invriezen, dus ik heb hem gebruikt voor op een taart die morgen gegeten gaat worden  :)

6

Re: vulling uit de vriezer opnieuw invriezen?

Met chokolade ganache geen ervaring met opnieuw invriezen, met MBC wel. Ging gewoon goed, wel altijd na het ontdooien iets verwarmen tegen het schiften, even romig mixen en weer even in de koelkast op laten stijven.
Tegenwoordig doe ik alles in kleinere porties in de vriezer zodat ik niet veel overhoud.

Gr,
John.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

Re: vulling uit de vriezer opnieuw invriezen?

Maar mbc  is niet te vergelijken met ganache :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: vulling uit de vriezer opnieuw invriezen?

het wordt zowieso afgeraden om producten die al eens ingevroren zijn geweest, nog eens opnieuw in te vriezen.
Ivm bacteriëen enz.

Dit vond ik op internet:
- Vries producten die al eerder bevroren zijn geweest, nooit opnieuw in. Hierdoor gaat de kwaliteit sterk achteruit en neemt de kans op een voedselvergiftiging toe.

9

Re: vulling uit de vriezer opnieuw invriezen?

Lenney schreef:

het wordt zowieso afgeraden om producten die al eens ingevroren zijn geweest, nog eens opnieuw in te vriezen.
Ivm bacteriëen enz.

Dit vond ik op internet:
- Vries producten die al eerder bevroren zijn geweest, nooit opnieuw in. Hierdoor gaat de kwaliteit sterk achteruit en neemt de kans op een voedselvergiftiging toe.

Op zich klopt dat wel maar als je een product dat bijv 3 maanden in de vriezer goed kan blijven meteen na het bereiden invriest en dan na bijv 2 weken ontdooit en de rest direct weer invriest voor een paar weken zal de kans op voedselvergiftiging mijns inziens minimaal zijn.
De kwaliteit in het algemeen zal er zeker niet op vooruit gaan maar ook dat is per product heel verschillend.
Het maakt ook veel uit hoe je het verpakt.
Bijv door het in een plastic zak te doen waar de lucht uitgehaald is zal het niet snel uitdrogen en aanvriezen wat in een doosje bijv wel snel kan gebeuren.

Maar natuurlijk blijft het altijd het beste om her-invriezen te voorkomen door kleinere porties in te vriezen en wat je invriest van een datum te voorzien.

Gr,
John.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.