Lenney schreef:het wordt zowieso afgeraden om producten die al eens ingevroren zijn geweest, nog eens opnieuw in te vriezen.
Ivm bacteriëen enz.
Dit vond ik op internet:
- Vries producten die al eerder bevroren zijn geweest, nooit opnieuw in. Hierdoor gaat de kwaliteit sterk achteruit en neemt de kans op een voedselvergiftiging toe.
Op zich klopt dat wel maar als je een product dat bijv 3 maanden in de vriezer goed kan blijven meteen na het bereiden invriest en dan na bijv 2 weken ontdooit en de rest direct weer invriest voor een paar weken zal de kans op voedselvergiftiging mijns inziens minimaal zijn.
De kwaliteit in het algemeen zal er zeker niet op vooruit gaan maar ook dat is per product heel verschillend.
Het maakt ook veel uit hoe je het verpakt.
Bijv door het in een plastic zak te doen waar de lucht uitgehaald is zal het niet snel uitdrogen en aanvriezen wat in een doosje bijv wel snel kan gebeuren.
Maar natuurlijk blijft het altijd het beste om her-invriezen te voorkomen door kleinere porties in te vriezen en wat je invriest van een datum te voorzien.
Gr,
John.
Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.