1

Onderwerp: 1e chocolade biscuit van FC mix, onverwacht hoog.

Heb het beslag voor 15 cm aangehouden en overal 10% extra erbij gedaan omdat ik een ietwat hogere biscuit wilde hebben dan normaal. En dat heb ik geweten zeg  :D  .

Had een 15 cm vorm met bakpapier verhoogd tot 7 a 8 cm.
Eerst 10 min op 140 graden (hete lucht) toen 15 min op 160 graden en uiteindelijk nog 2x 5 min erbij gedaan op 140 gr.

De cake kwam er echter al heel snel een stuk boven het bakpapier uit en ging net boven het randje lekken. Uiteindelijk was er ongeveer het volume van ruim een cupcake uitgelopen.
Wel handig om te zien of ie al gaar is. Zolang het blijft stromen is ie niet gaar :) .

De volgende poging wordt dus basishoeveelheid minus 10% met verhoogde vorm.

Smaakte overigens prima, dat weet ik door het uitgelopen deel wat op zich dan wel weer handig is. Kun je je biscuitje verder heel laten tot je het nodig hebt.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-DINL3Z4R.jpg

Gr,
John.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

2

Re: 1e chocolade biscuit van FC mix, onverwacht hoog.

Nou, dat kapsel ziet er goed uit zeg.

Waar staat ie op af te koelen?
Ziet er handig uit.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

3

Re: 1e chocolade biscuit van FC mix, onverwacht hoog.

Dank je,
Onderste deel is een pannen onderzetter.
En gaasgeval bij de blokker vandaan was geloof ik een spatdekseltje.

Gr,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.