1

Onderwerp: Schuimtaart

Hey allemaal!

Ik wil een schuimtaart gaan maken, maar heb er nog even een vraagje over.
Op internet wordt er veel gezegd, dat de vulling (bijvoorbeeld slagroom en vruchten) er op het laatste moment pas op moet doen,
omdat anders het schuim slap wordt.
Hoe kan het dan, dat dat bij een hazelnoot-schuimtaart niet gebeurd?
Gebruik je daar ander schuim, of andere vulling?
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Groetjes Eva

www.taartvaneva.nl   -  Te mooi om op te eten, maar te lekker om te laten staan.

2

Re: Schuimtaart

wat bakkers vaak doen om de taart langer houdbaar te houden is de merengue "coaten". Dit houdt in dat je gewoon even chocolade smelt en dan met een kwastje op de boven en onderkant doet. Op die manier kan het vocht van de vulling niet zo snel in het schuim trekken. Bij een hazelnoot-schuimtaart gebeurt het dus net zo goed als je het schuim niet coat.

ook ik heb nu een eigen site, lekkere keek

3

Re: Schuimtaart

Schuimtaart heeft meestal een vulling van botercreme met een smaakje en dan wordt het schuim niet zacht.

4

Re: Schuimtaart

Botercreme en chocola idd

5

Re: Schuimtaart

Bedankt voor jullie reacties!
Ik ga het eens proberen met botercreme..
Of we moeten hem gewoon gelijk opeten O-)

www.taartvaneva.nl   -  Te mooi om op te eten, maar te lekker om te laten staan.