1

Onderwerp: verschillende soorten icing

Graag zou ik zou wat meer willen weten over verschillende soorten icing.
Zoals extension icing, professional icing en "gewone" icing.
Wat is het verschil, waar gebruik jij het voor en welk recept gebruik je of welke mix koop je, dat soort dingen.

Re: verschillende soorten icing

Icing is een verzamelnaam voor vanalles wat je op je taart gooit. Fondant is icing, maar er is ook buttercream icing, royal icing etc.
Extension icing is denk ik het beste gemaakt met colorflow omdat sterker is waardoor hè er heel dunne lijntjes mee kunt spuiten.
Gewone icing bestaat dus eigenlijk niet, maar ik neem aan dat je in dit geval gewoon royal icing bedoelt, oftewel eiwitglazuur.
Professional icing... Geen idee :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: verschillende soorten icing

Extension icing is denk ik het beste gemaakt met colorflow omdat sterker is waardoor hè er heel dunne lijntjes mee kunt spuiten.

Even overgetyped uit het boek The art of royal icing van Eddie Spence: Extension work is an advanced technique that looks exquisite on cakes. Sometimes known as bridgework, it consist of a series of paralel piped lines which start on the cakeside and finish on an piped bridge so that they extend away from the cake.

Je spuit het met consistentie 2 en daar gaat geen colorflow oid bij. Het vereist vooral heeeeeel veel geduld en tijd. Hierbij een foto van bridge-work.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-84RNEMSP.jpg

Volg je hart...want dat klopt!

Re: verschillende soorten icing

suuz, colorflow gebruik je als je run-out icing wilt maken. :)

volgens mij zou een likje piping gel de elasticiteit doen toenemen, volgens mij bedoel je dat.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: verschillende soorten icing

Dank je wel :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: verschillende soorten icing

Ik gebruik merinque poeder van Wilton als Royal icing,
Wat je wel kan doen om die fijne lijntjes te spuiten zonder dat ze steeds breken door een lucht bel is om de icing uit te smeren op je werkbank en dit met je spatel helemaal plat uit te smeren, waardoor je alle luchtbellen eruit drukt, vervolgens stop je het weer in je spuitzak en je hebt veel minder last van luchtbellen.

Meneer spence noemt het rub down icing, prachtig boek trouwens

www.koekiekoekie.nl. Koekje erbij?