1

Onderwerp: dulche de leche.......kan dat met......

een aangebroken blikje gecondenseerde melk?
kan ik die eventueel ergens mee afsluiten ?
en kan ik dan aannemen dat de kooktijd korter moet?

kortom, ik vind het zonde om te laten bederven en aangezien de dulche goed bewaard kan blijven,hoop ik dat dat de oplossing is.

creatief met taart

Re: dulche de leche.......kan dat met......

Volgens mij kan je de melk ook in een pannetje laten indikken. Dus zonder het blikje er omheen  :D

Life is what you bake it.

3

Re: dulche de leche.......kan dat met......

:Y je kunt het ook zo in een pannetje gieten en dan al roerend verwarmen.

ik weet alleen niet hoe precies :o ; zou je de zoekfunctie op los moeten laten

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4 Laatst bewerkt door Carien (22-10-2011 21:51)

Re: dulche de leche.......kan dat met......

:D tegelijk, maar ze schiet er zo weinig mee op :s  :grr:  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: dulche de leche.......kan dat met......

Er zijn verschillende manieren om Dulce de leche (‘snoepje van melk’ in het Spaans) te maken. Voor de chocolade-karameltaart heb ik een blikje gecondenseerde melk gekookt in een pan met water. Dit had twee nadelen: het duurde 3 uur én ik moest goed opletten of het blikje nog onderwater stond. Het gevaar met deze methode is dat het blikje kan exploderen als het niet meer onderwater staat. Naast deze methode kun je de gecondenseerde melk ook nog in een schaal gieten, die schaal in een grotere schaal zetten, tot halverwege vullen met kokend water en 1 uur in de oven zetten.

Mijn favoriete methode is op dit moment het koken van de gecondenseerde melk. Ook deze methode heeft weer z’n voor- en nadelen. De voordelen zijn dat het veilig is en erg snel klaar is (binnen 20 minuten). Het nadeel is dat je 20 minuten lang bij de pan moet blijven staan om te roeren, dus wel prettig om de last te delen met eventuele hulptroepen.

Hoe langer je de karamel kookt, hoe dikker hij wordt. Wil je de karamel gebruiken als saus? Kook hem dan ongeveer 10 minuten. Wil je hem gebruiken om taarten mee te vullen? Laat hem dan ongeveer 15 minuten koken. Maar blijf in ieder geval roeren!

ff snel van het web geplukt. Heb he niet helemaal gelezen maar misschien kan je er wat mee

Life is what you bake it.

6

Re: dulche de leche.......kan dat met......

Taartenmarie schreef:

Er zijn verschillende manieren om Dulce de leche (‘snoepje van melk’ in het Spaans) te maken. Voor de chocolade-karameltaart heb ik een blikje gecondenseerde melk gekookt in een pan met water. Dit had twee nadelen: het duurde 3 uur én ik moest goed opletten of het blikje nog onderwater stond. Het gevaar met deze methode is dat het blikje kan exploderen als het niet meer onderwater staat. Naast deze methode kun je de gecondenseerde melk ook nog in een schaal gieten, die schaal in een grotere schaal zetten, tot halverwege vullen met kokend water en 1 uur in de oven zetten.

Mijn favoriete methode is op dit moment het koken van de gecondenseerde melk. Ook deze methode heeft weer z’n voor- en nadelen. De voordelen zijn dat het veilig is en erg snel klaar is (binnen 20 minuten). Het nadeel is dat je 20 minuten lang bij de pan moet blijven staan om te roeren, dus wel prettig om de last te delen met eventuele hulptroepen.

Hoe langer je de karamel kookt, hoe dikker hij wordt. Wil je de karamel gebruiken als saus? Kook hem dan ongeveer 10 minuten. Wil je hem gebruiken om taarten mee te vullen? Laat hem dan ongeveer 15 minuten koken. Maar blijf in ieder geval roeren!

ff snel van het web geplukt. Heb he niet helemaal gelezen maar misschien kan je er wat mee

hartstikke bedankt taartenmarie,ik was al druk aan het zoeken via de zoekfunctie,maar er staan zooooooveeeeel topics over dulche.. dat ik nog lang bezig kon zijn. :rolleyes:

Carien ook weer bedankt voor je reactie!

fijn dat jullie meedenken. :)

creatief met taart