Onderwerp: Chocoladerotsjes
Chocoladerotsjes:
voor de slecht kwaliteit van de foto......het was een beetje te donker en ik vergat te flitsen
De papieren cups kun je zelf maken......heel makkelijk zie je wel.
Bij Action hebben ze heel leuk en mooi knutselpapier, effen....met een werkje......bedrukt. Hartstikke leuk.
Benodigdheden voor het deeg:
150 gr bloem
1 afgestreken theelepel bakpoeder
50 gr suiker en een zakje vanillesuiker
1 flesje rumaroma (dr oetker)
2 eetlepels water
75 gr koude boter
Benodigdheden voor het glazuur:
125 gr kokosvet
65 gr poedersuiker
25 gr cacao
1 zakje vanillesuiker
1 lesje rumaroma
1 ei
75 gr amandelschaafsel
150 gr donkere couverture
Benodigdheden serveren:
papieren cups
Bereiding:
Meng voor het deeg bloem en bakpoederen zeef ze boven een kom. Voeg suiker, vanillesuiker, rumaroma, water en boter toe. Kneed het geheel met de deeghaken van de mixer, eerst op de laagste stand en daarna op de hoogste.
Kneed het geheel vervolgens op een met bloem bestoven werkblad/aanrecht tot een soepel deeg. Als het deeg kleverig is, laten rusten op een koele plek.
Rol het deeg uit en steek er dan met een ronde vorm (ca 4 cm doorsnee) ongeveer 45 rondjes uit. Steek uit het overige seeg rondjes uit met een gekarteld radertje. Leg ze op een met akpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten op 200 graden. Oven eerst voorverwarmen.
Laat voor het glazuur het kokosvet smelten in een pannetje en daarna afkoelen. Zeef poedersuiker en cacao boven een kom en voeg vanillesuiker, rumaroma en een ei toe. Voeg terwijl je het geheel mixt beetje bij beetje het gesmolten kokosvet toe.
Breek de gekartelde deegrondjes in stukjes en roer ze met het amandelschaafsel door het cacaomengsel. Bestrijk de deegrondjes met heuvelachtige hoopjes van dit mengsel.
Roer de couverture op een laag vuur au bain marietot een gladde massa. Dip de bovenkant van de rotsjes in de couverture en laat ze hard worden in de koelkast. Serveer ze koud in een vrolijke papieren cup.