1

Onderwerp: Nog een vraag

Om te voorkomen dat fondant gaat scheuren en het soepeler te maken, moet er dan crisco bij of iets anders :rolleyes:

Gr. Gertie

2

Re: Nog een vraag

Alleen als je al aan het bekleden bent en merkt dat het scheurt kun je het herstellen met wat crisco,beetje op je vinger en zacht smeren en scheurtje dicht duwen..
In principe is het niet nodig ,voor die tijd om het bij je fondant te doen.
Goed kneden en uitrollen en dan niet duwen of trekken als je bekleed is in vele gevallen al wat je hoeft te doen.
Succes.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

3

Re: Nog een vraag

Afgelopen vrijdag een taart met Fondant gemaakt maar kreeg hem niet goed gekneed( te korrelig) en hij begon te scheuren, ECHT ERG..
Kon wel huilen.... :s

Maar dat is dus niet te voorkomen...

4

Re: Nog een vraag

nog langer blijven kneden. Bewaar je je fondant wel goed afgedekt?

ook ik heb nu een eigen site, lekkere keek

5

Re: Nog een vraag

Je moet de fondant inderdaad goed door en door kneden tot ie soepel is.
Welk merk gebruik je en heb je er verder nog wat door gedaan? Bijv tylose, poedersuiker etc?

~ Never waste a good crisis... ~

6

Re: Nog een vraag

Ja,goed blijven kneden en bewaar je je fondant niet te koud?
Het mag bij kamertemperatuur en verpakt in 2 lagen plastic folie en een luchtdichte zak bewaard worden op een donkere plaats.
Ik zelf doe het in een goed afsluitbare emmer dat is ook lekker donker.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

7

Re: Nog een vraag

Hoi Gertie.

het kan zijn dat je fondant een beetje uitgedroogd is.
En het kan helemaal geen kwaad om t weer n beetje te bevochtigen.
Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groot het "te bevochtigen" stuk fondant is maar gewoon je handen n beetje vochtig maken en dan kneden.

En t helpt als je Crisco op je handen smeert, t plakt in eerste instantie nl wel heel erg maar als je goed door blijft kneden gaat dat voorbij.
En anders droog je t weer n beetje uit met poedersuiker.
Dat moet je zelf gewoon even bepalen.

En Criso helpt wel tegen t eerste plakken na t bevochtigen maar niet puur en alleen voor t opnieuw soepel maken.
Het is vaak echt gewoon de uitdroging die ervoor zorgt dat de fondant scheurt en niet soepel meer is.

Ik hoop dat je er iets aan hebt :)
Succes!

Groetjes!

8

Re: Nog een vraag

Had de kilo rolfondant net nieuw bij de jamin gekocht, dacht eerst dat ie over datum was hahah, maar dat was niet zo, heb wel royaal poedersuiker gebruikt :o kan dat het misschien zijn.

Las net dat je er ook tylose doorheen kan doen, is dit misschien om het wat soepeler te maken was echt wel 30 minuten aan het kneden( 1 kilo) of is dit toch niet genoeg...

Gr.

Ps bedankt voor de snelle reacties.

9 Laatst bewerkt door Annette52 (18-10-2011 00:05)

Re: Nog een vraag

Nee het zal de poedersuiker wel zijn geweest, dat hoef je er ook niet extra door te doen.
Gewoon kneden met wat crisco op je handen(beetje maar) tegen het plakken en dan goed doorkneden.
Als je uitrolt dan een beetje poedersuiker tegen het plakken van je fondant op je werkblad.
Ikzelf smeer mijn werkblad liever in met een beetje crisco.
Maar je moet zelf uitzoeken wat handig is voor jou.
En tylose gebruik je om je fondant hard te laten worden.
Dus als je gaat boetseren met je fondant voor figuurtjes op je taart kun je extra tylose door je fondant doen dan wordt de fondant na ongeveer een dag hard.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!