1

Onderwerp: Help, hoe kan dit?!

Gisteren vol trots mijn tweede korset taart gemaakt. Gisteren was hij helemaal strak, strak, strak.. Heb er gelukkig nog wel wat foto's van, ook al zijn die kwalitatief niet goed.

Ik haalde hem net uit de koelkast om foto's bij daglicht te maken.. zie ik tot mijn grote schrik dit....
http://www.mijnalbum.nl/Foto-CF83DFZ4-D.jpg
De hoek is omhoog gekomen en gedeeltelijk naar binnen getrokken... :(

Iemand enig idee hoe dit kan? En iemand een tip om dit netjes weg te werken? Hij wordt vanavond om half acht op gehaald, dus heb eventueel nog tijd om hem te fixen.

Alvast bedankt!

Voor mijn taarten kijk op: www.tiptoptaarten.nl!!

2

Re: Help, hoe kan dit?!

Wat heb je precies gebruikt/gedaan om deze taart te maken? Moest hij in de koelkast vanwege de vulling?

3

Re: Help, hoe kan dit?!

En hoe heb je de taart in de koelkast bewaard?

4 Laatst bewerkt door Ottolien (17-10-2011 13:41)

Re: Help, hoe kan dit?!

Zo te zien is het best nog wel redelijk dik fondant. Dus ik zou de sliertjes onderaan even opzij trekken. De boel goed naar benedentrekken en smootheren en dan de sliertjes weer op zijn plek leggen.
Ik denk dat je dit prima gerepareerd krijgt :Y Maar eerdt moet je even diep adem halen en rustig worden. Als je het even snel wil doen wordt het een nog groter drama ben ik bang.

Misschien heeft je taart toch iets geraakt bij het in de koelkast zetten :s

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: Help, hoe kan dit?!

ik zou denk iets vochtig maken en proberen weer iets te vormen  :think:

Re: Help, hoe kan dit?!

Karin09 schreef:

En hoe heb je de taart in de koelkast bewaard?

De taart is gevuld met slagroom, dus hij moest in de koelkast. Ik heb hem net als altijd gewoon in de kartonnen taartdoos in de koeling gezet en deze bewust al een standje lager gezet. Hij heeft verder niks geraakt bij het plaatsen in de koeling, dus snap er niks van.

De onderste rand recht trekken moet misschien lukken, maar dan moet   hij eerst een tijdje uit de koeling, nu is hij namelijk nog redelijk hard.

Voor mijn taarten kijk op: www.tiptoptaarten.nl!!

Re: Help, hoe kan dit?!

Misschien is je onderplaatje wat te dun waardoor hij op die plek iets naar boven gebogen is.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: Help, hoe kan dit?!

Ik heb dit ook wel eens gehad, doordat je 'm bij de hoeken oppakt of de plaat ergens boven op staat, kan de plaat wat omhoog getrokken worden waar je taart dus in mee gaat  :rolleyes:

Jammer! Hopelijk krijg je het weer goed!

Re: Help, hoe kan dit?!

Bedankt voor alle snelle reacties!

Dit is wat er nog te redden viel. Mijn fondant was alleen niet dik dus hij scheurde makkelijk. Smootheren lukte niet goed omdat die strik in de weg zat. Dit ziet er in ieder geval al iets beter uit!

http://www.mijnalbum.nl/Foto-P8KE4B4W-D.jpg

Voor mijn taarten kijk op: www.tiptoptaarten.nl!!

Re: Help, hoe kan dit?!

Ja het ligt echt aan je onderplaat. Ik zou hier toch echt een cakeboard voor gebruiken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Help, hoe kan dit?!

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ja het ligt echt aan je onderplaat. Ik zou hier toch echt een cakeboard voor gebruiken.

Oké, volgende keer zeker een dikke onderplaat! Zo zonde als je een mooie taart gemaakt hebt en hij gaat ergens kapot.

Bedankt Suuz!

Voor mijn taarten kijk op: www.tiptoptaarten.nl!!

12

Re: Help, hoe kan dit?!

Sinds ik de mdf plaatjes gebruik zet ik mijn taarten nergens anders meer op  :nooo