Onderwerp: Help!! vraag over BB-Mousse en saroma banaan vulling!

Hoi,

Kan iemand mij vertellen hoe je banket bakkers mousse maakt i.p.v BBR? Er gaat volgens mij slagroom doorheen maar ik weet de verhoudingen niet. Ook wil ik graag weten voor hoeveel lagen ik dat kan gebruiken. :think:

Ook een vraagje voor de vulling van Saroma banaan.
Hoe kan ik dat maken. Zal ik daar ook een mousse variant voor nodig hebben?
Ik ben vaak bang dat het te zware vullingen zijn voor de met marsepein beklede taarten.

Het is de bedoeling dat ik een herfst taart ga maken met:
-1 laag,BB mousse (of saroma banaan) met kersen
-2e laag,bonblonbloc vulling of toblerone

Eventuele suggesties zijn van harte welkom!!!  :Y

Hartstikke heeeel erg bedankt alvast!!!  :thumb:

2

Re: Help!! vraag over BB-Mousse en saroma banaan vulling!

dat van de bbmousse weet ik niet dus ik lees met je mee
saroma banaan zou ik gewoon doen met verse banaan
en dan de bonbon bloc :P
ikzelf vind de saroma niet lekker maar anderen misschien wel succes!

Re: Help!! vraag over BB-Mousse en saroma banaan vulling!

Ik zat dus ook aan die saroma te denken als vulling of dat wel lekker was maar omdat ik dat vaker lees dacht ik,das lekker makkelijk!
Ik ga het ook maar niet doen :nooo

Die vulling van banaan,is dat die bij de recepten staat hier op de site?
En dan dus een laag bonbonbloc vulling en de andere banaan?
Zal ik de kersen eruit laten? Dacht choco met kersen......?
FF een frisse touch....?
:think:

Bedankt voor je tip! :thumb:  :)

4

Re: Help!! vraag over BB-Mousse en saroma banaan vulling!

wat ikzelf heel makkelijk vind is de bokkepootjes vulling met kersenvlaaivulling of 4 vruchten jam
een andere is lemoncurd met citroenkwark van mona ook erg makkelijk ze zijn er hier dol op

5

Re: Help!! vraag over BB-Mousse en saroma banaan vulling!

bbmouse wordt zwitserse room genoemt.
je maakt gewoon de bbr zoals op de verpakking staat, en gooit er dan een pakje slagroom bij met een paar druppels vanille en mixt het door totdat het er lekker uit ziet.
dit gebruik ik vaak in combi met vlaaivulling.
ben bang dat als je en kersen, en banaan en choco en room gebruikt dat het wel erg veel is. vaak zijn 2 smaken wel genoeg.

Re: Help!! vraag over BB-Mousse en saroma banaan vulling!

Ik maak Zwitserse Room altijd door BBR en geklopte ongezoete slagroom door elkaar te spatelen. Heeel erug lekker. Ik heb laatst zelfd het restje in een boterkuipje gegaan en toen alsnog het boterkuipje leeg gegeten. Heerlijke makkelijk vulling die prima kan met jam van rode vruchten  :thumb: .

Verhoudingen: 250 gr BBR mix op 250 ml slagroom!

Re: Help!! vraag over BB-Mousse en saroma banaan vulling!

Dank je wel tante Tries!

Re: Help!! vraag over BB-Mousse en saroma banaan vulling!

Hoi chantal,

Dank je wel,nu je het zegt weet ik weer dat het zwitserse room heet.
nu was ik niet van plan om al die smaken door elkaar te gebruiken maar was ik of of van plan.
1e laag,Zw.room-2e laag,bonbonbloc of toblerone mousse met kersen.
Of
1e laag,banaan vulling-2e laag,bonbonbloc of toblerone mousse zonder kersen

Ik gebruik eigenlijk meestal kwark,bavarois,vruchten mousse vullingen en wil nu eens wat anders.

Het wordt een herfst thema (bos). Ik maak deze taart voor de verjaardag van een tante en wil goed uitpakken,vandaar dat ik ook twee verschillende lagen vullingen wil gebruiken.

Re: Help!! vraag over BB-Mousse en saroma banaan vulling!

Bedankt voor de verhoudingen van de zw.room Glinsteren Grijs! ;)
Ik zoek een mooie combi om twee verschillende lagen te gebruiken voor een herfst verjaardagstaart (bos thema). Wil dus een choco laag met nog iets.
Gebruik zelf vaak kwark,bavarois,vruchten mousse vullingen,wil ff wat anders.

tips zijn zeeeeer welkom! :D