1

Onderwerp: wel/geen tylose in marsepijnpoppetje

Hallo allemaal,

Ik wil beginnen aan mijn eerste boetseersel. Van Marsepijn.
Het wordt een poppetje (lieveheersbeestje) van een bolletje als buik en een bolletje als hoofd. En armen die eraan moeten blijven plakken.

Ik zie met de zoekfunctie zoveel verschillende tegenstrijdige meningen dat ik er niet goed uit kom. Wie kan mij helpen?
Sorry als ik naar de -voor jullie- al lang bekende weg vraag..

Moet ik uberhaupt tylose gebruiken, of kan ik ook alleen met een satéprikkertje het hoofd omhoog houden?
Ik las ergens dat marsepijn met tylose zoiezo weinig doet??
Had ik beter fondant kunnen gebruiken?

Is tylose-lijm genoeg om de armen te laten hangen?

2

Re: wel/geen tylose in marsepijnpoppetje

Marsepein hardt (lang) niet zo goed uit als fondant. Het kán wel maar het kost (veel) meer tijd.

Ik weet dat hier al vaker over geschreven is, wellicht kan je even zoeken met de zoekfunctie op bijvoorbeeld marsepein AND tylose?

Succes!

(Het is overigens marsepEIn..... ;))

3

Re: wel/geen tylose in marsepijnpoppetje

Tylose in marsepein heeft helaas geen zin.
Je kunt een sateprikkertje gebruiken, maar ongekookte spaghetti werkt ook heel goed. Voordeel daarvan is dat je het heel makkelijk op de goede maat kunt afbreken, ook als het al in je figuurtje is gestoken.

~ Never waste a good crisis... ~

Re: wel/geen tylose in marsepijnpoppetje

AH ja, marsepein, natuurlijk :o
Ben nu bezig met kleien. Hoop dat ik dan lang genoeg vantevoren begonnen ben, het moet zondag op de taart...
Ik ga het dan eerst maar eens zonder tylose proberen, kijken wat het doet.
Vind het trouwens superleuk om te doen, heb geen zin om naar bed te gaan.
Maar. oh, die ogen, wat een priegelwerk.  :rolleyes: