Onderwerp: [Advies gevraagd] ... taart maken/invriezen/koelen?
Hallo allemaal,
Ik heb al gezocht en heel wat gelezen over wel of niet invriezen van gedecoreerde taarten, maar ik wil toch graag van jullie weten wat jullie zouden doen met het volgende 'probleem' ...
Mijn schoonzus heeft me gevraagd om een taart te maken voor de verjaardag van hun dochter. Deze verjaardag is zondag. Nu is het zo dat ik woensdag het kapsel al moet maken, want donderdag en vrijdag moet ik gewoon werken én vrijdag vertrek ik gelijk na werk naar een weekendje weg.
Wat is nou beter om de doen?
Woensdagochtend kapsel maken, woensdagavond bekleden en donderdag op laten halen. Op die manier kan zij hem donderdag thuis in de vriezer gooien (mijn vriezer is te klein) en hem zaterdagavond (of zo?) in de koelkast laten ontdooien. Dan zondagochtend op tijd uit de koelkast halen om te laten opdrogen?
Óf ik bak hem woensdagavond, donderdagavond decoreren en vrijdag op laten halen. En dan steeds in de koelkast bewaren tot zondagochtend en dan ook weer op tijd uit de koelkast om de laten 'drogen'.
Wat zouden jullie doen?
Alvast VEEL dank voor jullie advies!