1

Onderwerp: marsepein?

hallo ben ik weer :Y
ik wil voor mijn verjaardag (24 december) een taart maken
maar kga vrijdag effe proberen of het lukt :Y
dus ik ga een marsepein taart maken
de taart /cake ga ik van bischuit mix maken
en daarna wil ik er marsepein overheen doen
ik heb er wel filmpjes over gezien
alleen dat is dat ze het zelf maken
maar ik ga het kopen bij de AH (dus kant en klare kleuren)
hoe moet je het dan bekleden
gewoon uitrollen en over de taart spreiden?
wie heeft er een linkje van een uitleg
groetjes liza
ps:mischien ook een recept voor de vulling en hoe je het doet

2

Re: marsepein?

Dit zal je wel een eind op weg helpen: http://www.deleukstetaarten.nl/howto/21/Moederdagtaart/

In de linkerkolom zie je "recepten" staan (vierde van boven) en daar vind je talloze recepten, ook voor vullingen.

En ik betwijfel overigens of je die Dr. Oetker marsepein voor cupcakes wel voor een taart kan gebruiken, maar dat zal je gewoon moeten uitproberen :think:

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

3

Re: marsepein?

hoi,
Lot heeft heel duidelijk beschreven hoe je een taart vult en bekleedt: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=125276

Bij Jamin verkopen ze ook marsepein, ik weet niet of je die in de buurt hebt? Maar misschien kan het ook met die van AH, weet ik niet.

Vullingen is een beetje afhankelijk van wat je lekker vindt: wanneer je slagroom met mascarpone mengt (gewoon in 1 kom en dan mixen, van allebei 250gr met 2 eetlepels vanillesuiker en 1 zakje Klopfix) heb je al een lekkere laag. De andere laag kun je dan met 4vruchtenjam (of een andere jam) doen. Afsmeren met botercreme (boter 10 min kloppen, dan er evenveel poedersuiker bij doen, eerst heel zachtjes kloppen (anders is het hele huis wit :s  ;) ) en als het gemengd is nog eens 10min kloppen op de hoogste stand).

Hoop dat je hier iets aan hebt, succes :thumb:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: marsepein?

hoi, effe hier antwoord op je mail ;)

idd marsepein uit plastic halen, even doorkneden tot het wat warmer/soepeler is, aanrechtblad/ plastic tafelkleed/ plastic placemat ofzoiets beetje bestuiven met poedersuiker, daarop de marsepein uitrollen; steeds een paar keer rollen en dan de marsepein draaien (niet omdraaien, maar roteren, om z'n as draaien), zodat het niet vastplakt aan het aanrechtblad enz. Wanneer je lap groot genoeg is, de lap optillen en over de roller slaan/over de roller hangen (een stukje over de roller, roller draaien en zorgen dat de marsepein aan 2 kanten over de roller hangt) en dan over je taart leggen. Oppassen dat het aan de zijkanten overal past/teveel is.

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl