1

Onderwerp: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

http://youtu.be/UCrY0hLeWyU
Ik heb dit filmpje nu al een paar keer in ademloze bewondering bekeken, maar daarmee kom ik er nog niet achter wat ze nu precies gebruikt.
Het gaat mij om die witte 'fluff' (zichtbaar vanaf 17 seconden).
Dat roze moet naar mijn idee royal icing zijn (correct me if I'm wrong), maar wat kan dat witte zijn?
Ik dacht eerst slagroom, maar dat wordt naar mijn idee niet zo luchtig en bovendien smelt de fondant/marsepein toch van slagroom?

Als iemand me verder kan helpen, heel graag! :)

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

2

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Chantily betekent slagroom maar dat lijkt me niet stevig...

Leuk filmpje!

"Creatieve mensen hebben geen rommel. Ze hebben overal ideeën liggen"

3

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Van wat ik kan vinden is het wel slagroom. Als je chantilly creme googled kom je verschillende recepten tegen, sommige met gewone suiker maar anderen met poedersuiker, en alles met vanille :)

4

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

@Henriette34: klopt (dank aan google translate, want mijn Portugees is niet zo best :lol:) , maar ik had precies dezelfde gedachte daarbij als jij :)

@ Tess-Leng: dat is een goeie tip! Ik kan me voorstellen dat poedersuiker voor extra versteviging zorgt, zodat de slagroom luchtig blijft en niet inzakt. Dank je wel! :Y

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

5

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

krijg hier zo'n trek van...........

6

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Sharrr schreef:

http://youtu.be/UCrY0hLeWyU

Ik dacht eerst slagroom, maar dat wordt naar mijn idee niet zo luchtig en bovendien smelt de fondant/marsepein toch van slagroom?

Ik ben echt geen expert, maar ik meende te zien dat de taart niet bekleed was met fondant/marsepein, maar met iets room-achtigs. Kijk maar hoe zacht het lijkt als de bloemen erop gezet worden.

En: wauw... dat zou ik ook wel willen kunnen!

7

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Indrukwekkend filmpje. En het gemak waarmee ze dat doen; waw!

8

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Het is toch slagroom, maar dan amerikaans gezegd: stabilised whipped cream.

http://www.wedding-cakes-for-you.com/wh … icing.html


Als je googled op whipped cream frosting roses krijg je meer filmpjes waarin ze op deze manier bloemen maken.

"Creatieve mensen hebben geen rommel. Ze hebben overal ideeën liggen"

9

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

http://www.ragherrie.com/wp-includes/images/smilies/icon_worship.gif
En daarom vind ik dit zo'n fantastisch forum :)

@Jadzia: expert of niet, je hebt beter gekeken dan ik, want je hebt volkomen gelijk. Dank je wel daarvoor :thumb:

@Henriette34: mijn dank is groot!

Verwacht nu overigens niet binnen korte tijd zo'n soort taart van mij in de show-off hoor :lol:

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

10

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Super hip dit!

Ziet er veel mooier uit dan aangevette slagroom als je ermee spuit.
Weet iemand toevallig wat het nederlandse alternatief is voor heavy cream?

11 Laatst bewerkt door Henriette34 (08-10-2011 17:25)

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Heavy cream is slagroom met vetpercentage tussen 36 en 42%.

Volgens mij heeft horeca groothandel zoals hanos dat. Is speciale slagroom. Wat er verder dichtst bij in buurt komt is creme frache met meer dan 40%.

"Creatieve mensen hebben geen rommel. Ze hebben overal ideeën liggen"

12

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

hee super! Weer leuke ideetjes opgedaan! Ben trouwens ook nog benieuwd wat voor spul die dauwdruppeltjes zijn.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

13

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Mirjam5 schreef:

hee super! Weer leuke ideetjes opgedaan! Ben trouwens ook nog benieuwd wat voor spul die dauwdruppeltjes zijn.


Ik denk dat het piping gel is!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

14

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

volgens mij is het gewoon buttercream hoor

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

15

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

wow... het ziet er ook altijd zo lekker makkelijk uit  :lol:

16

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

wat gaaf zeg, krijg je zin van om weer te gaan prutsen  :cool:

17

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

ben benieuwd wat ze in haar hand heeft waar ze die rozen op spuit en daarna heeft ze ze omgedraaid vast. Lijken wel een soort "hoedjes". Zou dat ook eetbaar zijn?

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

18

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Denk wel dat het eetbaar is. Misschien is dit na te bootsen met een mini-cupcake die je in de juiste vorm snijdt.

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

19

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

wow wel heel gaaf, inderdaad dat gemak waarmee ze spuiten

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????

20

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Sharrr schreef:

Denk wel dat het eetbaar is. Misschien is dit na te bootsen met een mini-cupcake die je in de juiste vorm snijdt.

maar het is hol van binnen want ze spuit er ook in. Dus een cc'tje lijkt me niet waarschijnlijk.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

21

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Ik zeg ook niet dat ze een cc gebruikt, ik zeg dat je voor die rozen sowieso wellicht een cc kan gebruiken :Y

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

22

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Sharrr schreef:

Ik zeg ook niet dat ze een cc gebruikt, ik zeg dat je voor die rozen sowieso wellicht een cc kan gebruiken :Y

:)  ja dat begreep ik, Heb het een beetje verkeerd verwoord denk ik. Ik denk dat een cc'tje teveel zou afbrokkelen als je het in zo'n puntje maakt. Ben gewoon heel erg nieuwsgierig naar wat het wel is  :D

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

23

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

sil schreef:
Sharrr schreef:

Ik zeg ook niet dat ze een cc gebruikt, ik zeg dat je voor die rozen sowieso wellicht een cc kan gebruiken :Y

:)  ja dat begreep ik, Heb het een beetje verkeerd verwoord denk ik. Ik denk dat een cc'tje teveel zou afbrokkelen als je het in zo'n puntje maakt. Ben gewoon heel erg nieuwsgierig naar wat het wel is  :D

Misschien wel een soort cornetje van ouwel of heel misschien frosty.

24

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

haha alsof het niks is!!! Wou dat ik dat kon!

25

Re: Beroep op jullie expertise: wat is dit?

Henriette34 schreef:

Heavy cream is slagroom met vetpercentage tussen 36 en 42%.

Volgens mij heeft horeca groothandel zoals hanos dat. Is speciale slagroom. Wat er verder dichtst bij in buurt komt is creme frache met meer dan 40%.

Dankjewel!